Play-offs: Almere City met een goed gevoel naar De Koel

ALMERE • Di 30 mei 2023 | 8:58 • Dinsdag 30 mei 2023 | 8:58

Almere City FC speelt vanavond vanaf 20.00 uur de eerste halve finale van de play-offs voor promotie naar de eredivisie uit tegen VVV-Venlo. De return tussen beide ploegen volgt zaterdagmiddag in het Yanmar stadion in Almere. 'City' was afgelopen vrijdagavond in de eerste ronde van de nacompetitie na verlenging met 3-1 te sterk voor FC Eindhoven, terwijl VVV-Venlo zaterdagmiddag (ook na verlenging) verrassend favoriet Willem II wist uit te schakelen.

Voor Almere City aanvoerder Danny Post is het een bijzondere wedstrijd dinsdagavond in stadion De Koel, omdat hij bijna negen jaar speelde bij VVV-Venlo. Post die het hele seizoen sukkelde met blessure's is net op tijd fit voor de play-offs: "Ik kijk ernaar uit. Ik heb natuurlijk al veel berichtjes gehad van supporters. Ik heb daar bijna negen jaar gespeeld, dus het blijft speciaal. Ik heb natuurlijk geen goed seizoen gedraaid, heb veel blessure's gehad. Dit is dan voor mij dan ook gewoon een 'toetje' en mooi om mee te maken. Ook dat je nog belangrijk kan zijn in de afgelopen wedstrijd. Dan is dit toch wel speciaal dat je deze wedstrijd ook nog mee gaat doen", aldus de aanvoerder.

Bekijk hier de vierde aflevering van AlmEredivisie:

Het huidige VVV van trainer Ricky Kruys is voor Almere City een lastige tegenstander. De Limburgers waren dit seizoen tijdens de reguliere competitie de enige ploeg die twee keer wist te winnen van de Almeerders. Op de eerste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie wonnen de Venlonaren thuis met 3-0 van 'City' en op 13 maart was VVV in het Yanmar stadion met 1-3 te sterk voor de Almeerders.

City coach Alex Pastoor heeft in Venlo de beschikking over dezelfde selectie, die afgelopen vrijdag FC Eindhoven wist te elimineren. Alleen de langdurig geblesseerden Faiz Mattoir, Jaden Pinas en Milan Corryn ontbreken in Limburg.De eerste halve finale VVV-Venlo-Almere City FC staat dinsdagavond onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel