City FC speelt return tegen VVV zonder Royo en Post 

ALMERE • Vr 2 juni 2023 | 16:27 • Vrijdag 2 juni 2023 | 16:27

Almere City FC speelt zaterdagmiddag in een uitverkocht Yanmar stadion de return tegen VVV-Venlo tijdens de halve finales van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde afgelopen dinsdag in Limburg in een 1-1 gelijkspel. De winnaar van het tweeluik speelt in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale tussen FC Emmen en NAC Breda.

Alex Pastoor kan zaterdagmiddag geen beroep doen op zijn vaste linksback Manel Royo. De Spanjaard viel afgelopen dinsdag tijdens de heenwedstrijd uit met een spierblessure. Volgens trainer Alex Pastoor gaat het om een verrekking of een scheurtje in een spier en betekent dit het einde van het seizoen voor Royo.

Bekijk hier de vijfde aflevering van AlmEredivisie:

Ook middenvelder Danny Post ontbreekt zaterdagmiddag vanwege een schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart van afgelopen dinsdag. Post kreeg rood in de 2e helft na een harde overtreding op VVV speler Simon Janssen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft hem hiervoor een schorsing van drie wedstrijden opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. Dit zou betekenen dat Post, indien Almere de finale haalt, tijdens de tweede finalewedstrijd weer beschikbaar is. Almere City FC heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de straf.

De allesbeslissende play-off return begint zaterdagmiddag om 16.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf. Vrijdagavond staat aflevering 5 van onze serie #AlmEredivisie online, waarin we de profs van Almere City op de voet volgen tijdens de play-offs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel