Almere City FC verslaat VVV Venlo na strafschoppen en bereikt finale play-offs

ALMERE • Za 3 juni 2023 | 16:19 • Zaterdag 3 juni 2023 | 16:19

De profs van Almere City FC hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor was in een uitverkocht Yanmar stadion na verlenging en een strafschoppenserie te sterk voor VVV Venlo. Na 120 minuten voetballen stond er een 1-1 stand op het scorebord. De allesbeslissende strafschoppenserie won Almere met 2-0. Het eerste duel in deze halve finale afgelopen dinsdag in Limburg was geëindigd in 1-1.

Almere City FC treft in de finale FC Emmen dat in twee duels met 4-1 te sterk was voor NAC uit Breda. De Almeerders beginnen aanstaande dinsdag met een thuisduel. De return in Emmen wordt zondag 11 juni gespeeld.

De Almeerders begonnen sterk aan de wedstrijd en de ploeg kreeg meerdere kansen om de score te openen. Theo Barbet kreeg na drie minuten al een goede mogelijkheid. De verdediger mag vanaf links heel ver doordribbelen en oog in oog met doelman Ennio van der Gouw schieten. Maar de VVV-doelman brengt redding voor VVV. Een minuut later kan Lance Duijvestein vanaf zestien meter hard uithalen, maar de bal gaat via een speler over de achterlijn. Het eerste gevaar van de gasten komt in de 21e minuut van Sven Braken. Hij kopt een voorzet van Tristan Dekker vanaf de rechterkant maar net naast en over. Kort daarna opnieuw een gevaarlijk moment voor het duel van VVV. Een voorzet van Smeets wordt bij de tweede paal met een acrobatisch hakballetje van Joey Jacobs bijna in de kruising gewerkt en VVV komt met de schrik vrij. De grootste kans op de openingstreffer is in de 27e minuut voor Jeredy Hilterman. De spits van Almere wordt bediend door Akujobi, maar Hilterman wordt net teveel naar de buitenkant gedreven en schiet de bal naast.

Na vijf minuten in de tweede helft komt City op voorsprong door een doelpunt van Lance Duijvestijn. De nummer tien van City kan vanaf vijftien meter een afgeslagen bal eenvoudig binnenwerken. In de 63e minuut komen de Limburgers uit het niets weer langszij. Soulyman Allouch schiet de bal vanaf twintig meter schitterend in de kruising. Kort daarna wordt de wedstrijd voor een klein kwartiertje onderbroken omdat er uit het supportersvak van VVV Venlo een beker op het veld wordt gegooid. In de 87e minuut krijgt City nog een grote kans om de wedstrijd tijdens de reguliere speeltijd te beslissen. Hilterman wordt aangespeeld door Duijvestijn en de eerste inzet van de spits wordt geblokt. De tweede inzet van Duijvestijn wordt tegengehouden door Van der Gouw. En zo gaan de ploegen verlengen.

In de eerste verlenging krijgt VVV Venlo na 105 minuten voetballen een hele grote kans om op voorsprong te komen. VVV kan heel snel omschakelen en invaller Ozcan Yasar krijgt een vrije schietkans , maar Bakker redt. Daarna de vrije schietkans voor Nick Venema, maar Akujobi haalt de bal van de lijn! Daarna opnieuw de kans voor Yasar, maar dan is er gefloten voor buitenspel.

In de tweede verlenging blijft City de bovenliggende ploeg, maar kan dit maar niet uitdrukken in de score. Een strafschoppenserie moet dan de beslissing brengen. De eerste vier strafschoppen worden allemaal gemist. Lance Duijvesteijn en Alvaro Pena zijn daarna namens City wel succesvol. VVV slaagt er niet in de bal in het doel te krijgen dankzij fraaie reddingen van doelman Nordin Bakker. Almere City FC wint uiteindelijk deze halve finale na strafschoppen en mag nu tegen FC Emmen gaan bepalen welke club er komend seizoen actief zal zijn op het hoogste niveau.

Hieronder de liveblog van zaterdagavond:

Strafschoppenserie:

0 Kees de Boer mist namens VVV en Almere City FC plaatst zich daarmee voor de finale!!!

1 Alvaro Pena scoort ook namens City

0 Bryan Koglin mist namens VVV

1 Lance Duijvestijn zet City op voorsprong

0 Ozcan Yasar schiet de bal ver over

0 Ilias Alhaft mist ook namens City

0 Nick Venema van VVV mist ook.

0 Rajiv Van La Parra mist 1e strafschop. Van der Gouw stopt zijn inzet

120 minuten zitten er op. Strafschoppen moeten de beslissing brengen.

119e Afstandsschot van Hilterman gaat maar net naast.

116e Gevaarlijke voorzet vanaf links op Kristofer Kristinsson die met een hakbal probeert te scoren, maar hij mist de bal die voorlangs gaat.

107e Rajiv van La Parra kan uitbreken over links en schiet op doel, maar Van der Gouw kan de bal keren. De rebound van Duijvestijn gaat naast.

106e Tweede verlenging is begonnen.

105e VVV Venlo kan heel snel omschakelen en een 100 procent kans voor invaller Ozcan Yasar, maar Bakker redt. Daarna de vrije schietkans voor Nick Venema, maar Akujobi haalt de bal van de lijn! Daarna opnieuw de kans voor Yasar, maar dan is het buitenspel.

91e Eerste verlenging is begonnen.

90e 90 minuten zitten er op. We gaan 2 x 15 minuten verlengen.

87e Hilterman wordt aangespeeld door Duijvestijn en de eerste inzet van de spits wordt geblokt. De tweede inzet van Hilterman wordt tegengehouden door Van der Gouw.

82e Johansson maakt een overtreding op de doorgebroken Duijvestijn en krijgt daarvoor de gele kaart.

81e Alhaft speelt zich vrij en probeert het vanaf 18 meter. Zijn gekrulde schot gaat rakelings naast de paal.

71e Alhaft kan doorbreken over de rechterkant en schiet in de korte hoek in het zijnet.

70e Vrije trap van Smeets wordt teruggekopt door Damian van Bruggen. Alhaft heeft net te weinig ruimte om gericht uit te halen. De bal gaat ver over.

65e Hoekschop van Smeets wordt ingekopt door Damian van Bruggen, maar de keeper kan de bal pakken.

64e De wedstrijd wordt weer hervat.

63e Wedstrijd gestaakt nadat er één beker uit het supportersvak van VVV Venlo op het veld is gegooid.

63e 1-1 Schitterende gelijkmaker van Soulyman Allouch. Hij schiet de bal vanaf 20 meter schitterend in de kruising.

61e Snelle uitbraak City. Voorzet vanaf links van Limbombe op Hilterman die schitterend inkopt. Maar een prima redding van doelman Van der Gouw.

56e Akujobi krijgt geel na een iets te harde overtreding op Soulyman Allouch. Ook trainer Alex Pastoor krijgt dan (na commentaar op de leiding) een gele kaart.

5oe 1-0 Lance Duijvestijn kan vanaf 15 meter een afgeslagen bal eenvoudig binnenwerken.

46e Tweede helft is weer begonnen.

Ruststand: 0-0

45e Op aangeven van Hilterman nog een schietkans voor José Pascual. Maar de Spanjaard mikt te hoog.

42e gele kaart voor Lnace Duijvestijn na een overtreding op Mitchell van Rooijen.

34e Duijvestein krijgt een vrije schietkans vanaf 15 meter, maar via verdediger Tristan Dekker gaat de bal naast.

32e Voorzet van Jorrit Smeets vanaf links wordt hard binnengekopt door Hilterman. Maar net niet zuiver genoeg. De bal gaat net langs de paal.

27e Hilterman wordt bediend door Akujobi. De spits schiet de bal maar net naast het VVV doel.

25e Voorzet van Smeets wordt bij de tweede paal met een acrobatisch hakballetje van Joey Jacobs bijna in de kruising gewerkt.

22e De Spanjaard José Pascual kan doorbreken en schieten, maar hij produceert een slap rollertje.

21e Voorzet vanaf de rechterkant van Tristan Dekker wordt bijna ingekopt door Sven Braken van VVV. Zijn bal gaat over en naast het doel.

4e Lance Duijvestijn kan vanaf zestien meter hard uithalen, maar de bal gaat via een speler over de achterlijn.

3e Theo Barbet mag vanaf links heel ver doordribbelen en schieten. Maar doelman Ennio Van der Gouw brengt redding voor VVV.

1e Duel in uitverkocht Yanmar stadion is begonnen.

De opstelling van Almere City FC:

De opstelling van VVV Venlo:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel