Van Opzeeland wint Allianz Regatta; Badloe panikeert nog niet

FLEVOLAND • Zo 4 juni 2023 | 18:51 • Zondag 4 juni 2023 | 18:51

IQ-foiler Luc van Opzeeland heeft de Allianz Regatta op zijn naam geschreven. De internationale zeilwedstrijd werd voor het tweede jaar op rij in Almere en Lelystad gehouden. Kiran Badloe uit Lelystad werd zondag uitgeschakeld in de kwartfinale en eindigde uiteindelijk als negende.

Badloe die in 2021 in Tokyo Olympisch Kampioen werd in de RS:X-klasse probeert nu een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. De overstap van het windsurfen naar het windfoilen is een pittige. "Het is net als BMX 'en en wielrennen, het is beide fietsen, maar wel twee totaal verschillende disciplines. Dat is hier ook zo. Er is heel veel verandering, en daar moet ik aan wennen."

De beste Nederlandse IQ-foiler mag volgend jaar naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Dat wordt bepaald aan de hand van drie wedstrijden: Het Wereldkampioenschap IQ-foilen 2023 in Den Haag, het WK in 2024 in Lanzarote en in april 2024 de wereldbekerwedstrijd op het Spaanse eiland Mallorca.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel