ASV Dronten krijgt ongenadig pak slaag in Leerdam

DRONTEN • Za 10 juni 2023 | 21:51 • Zaterdag 10 juni 2023 | 21:51

In de halve finale van de play-offs om promotie naar de vierde divisie kregen de mannen van ASV Dronten zaterdagmiddag een ongenadig pak slaag. Er werd verloren met 5-1 tegen LRC uit Leerdam. De wedstrijd begint goed voor het elftal van trainer Patrick Posthuma. De eerste fase van de wedstrijd heeft zijn ploeg het betere van het spel en speelt aanvallend voetbal met verschillende kansen tot gevolg. Aanvoerder Yordi Schols schiet in de 5e minuut de bal net over en bij een scrimmage twee minuten later gaat de bal er ook bijna in.

Rond de twintigste minuut lijkt het op te zijn bij de Drontenaren en kantelt de wedstrijd in het voordeel van de Leerdammers. Steeds vaker is de thuisploeg op de helft van de tegenstander te vinden. In de 21e minuut schiet Fabian van Horssen de 1-0 binnen. Niet lang daarna, in de 29e minuut, valt de 2-0. Na een corner wordt de bal binnen gekopt door Sil van Putten. Daarna blijft de thuisploeg druk zetten en op slag van rust schiet Jamal Quassif de 3-0 binnen.

Na de rust probeert ASV Dronten terug in de wedstrijd te komen door, ondanks de hitte, hard te werken. Dat resulteert in de 53e minuut in een goal voor de Drontenaren. Martijn Timmer schiet de 3-1 binnen. Even lijkt de ploeg van Posthuma er weer in te geloven maar in de 70e minuut maakt LRC een einde aan alle illusies doordat Bart Barendregt de 4-1 maakt.

Dan valt er in de 77e minuut nog een rode kaart. Laurens Brouwers van ASV Dronten maakt een overtreding en dat is voor de scheidsrechter reden om een rode kaart te trekken en een penalty te geven. De strafschop wordt vervolgens tegengehouden door doelman Alex Bindenga.

Toch valt er nog een goal. Bart Barendregt maakt zijn tweede van de dag en bepaalt met de 5-1 de eindstand van de wedstrijd. Het verlies betekent dat ASV Dronten de kans om te promoveren naar de 4e divisie heeft verspeeld en daardoor ook volgend jaar in de 1e klasse speelt.