Zwemmen in het open water van de Lage Vaart: "Beter dan bedompt zwembad"

DRONTEN • Zo 18 juni 2023 | 17:49 • Zondag 18 juni 2023 | 17:49

Voor de eerste keer is de Lage Vaart Race gehouden. Dat is een zwemwedstrijd in open water bij Dronten. In de Lage Vaart konden zwemmers afstanden van 250 meter tot drie kilometer afleggen. Meer dan tweehonderd deelnemers deden mee voor het officiële zwemklassement of zwommen mee als recreant.

Volgens voorzitter Adri Pasman van Stichting Open Water Zwemmen Dronten worden steeds minder zwemwedstrijden in open water gehouden. Vorig jaar kwam het idee om in de Lage Vaart in Dronten een evenement te houden. Voorheen was van half juni tot half september bijna elk weekend een wedstrijd gepland, vertelt Pasman. "Maar op dit moment zijn er eigenlijk te veel lege weekenden", zegt de voorzitter. "Iedereen is blij dat er weer wat bij is."

Het doel is om van de Lage Vaart Race een jaarlijks terugkerende wedstrijd te maken. Pasman vindt het zwemmen in de vaart veel leuker dan "in een bedompt zwembad". Dat betekent wel dat de waterkwaliteit van de Lage Vaart eerst gecontroleerd moest worden. Het water voelde wel aan als in een zwembad, de watertemperatuur was zondagochtend 23,7 graden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel