Hardloopveteraan kan zich leven zonder sport niet voorstellen

ALMERE • Zo 2 juli 2023 | 15:12 • Zondag 2 juli 2023 | 15:12

Atletiektrainer Thom Boogaard (79) uit Almere kan zich een leven zonder sport niet voorstellen. Wekelijks is de veteraan te vinden bij zijn club Almere'81. Daar geeft hij hardlooptrainingen aan beginnende lopers. "Het is niet alleen de fysieke inspanning die voldoening geeft, maar vooral ook het sociale aspect waardoor je mentaal behoorlijk weerbaar bent."

Ouderen vanaf 65 jaar komen onvoldoende in beweging. Drie van de vijf bewegen niet of nauwelijks. In onze serie 'krasse knarren' aandacht voor Flevolandse senioren die wél regelmatig sporten. Boogaard is een typisch voorbeeld van iemand die op respectabele leeftijd wekelijks in beweging komt. Boogaard: "Ik geef hier (Almere'81 red.) anderhalf uur training. Op maandag loop ik voor mezelf 12 of 13 kilometer. Ik heb 25 jaar gegolfd en ik doe alles op de fiets.’’

Boogaard ziet sporten als een manier van leven: "Sport hoort er bij. Dat hoort bij je lijf, bij je hele leven. Ik probeer het zo lang mogelijk te blijven doen. En als ik het enthousiasme weer zie van de mensen die bij mij in de groep zitten dan denk ik weer van ja, hartstikke goed!”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel