Simac Ladies Tour start dit jaar in Emmeloord, finish is in Lelystad

EMMELOORD • Do 6 juli 2023 | 19:30 • Donderdag 6 juli 2023 | 19:30

De start van de vierde etappe van de Simac Ladies Tour is dit jaar in Emmeloord. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder. Op het Harmen Visserplein, bij het gemeentehuis, verschijnt vrijdag 8 september de wereldtop van het wielrennen aan de start. De finish is later die dag in Lelystad.

De Simac Ladies Tour is onderdeel van de UCI World Tour. Het is een meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen die bestaat uit zes etappes. Na de start in Emmeloord rijdt de karavaan een neutrale ronde door het centrum van de stad. Vervolgens begint de wedstrijd die via Nagele en de Ketelbrug naar Lelystad leidt.

Wethouder René van Amersfoort laat weten blij te zijn met de keuze voor Emmeloord als startlocatie. "Het is een mooie kans om Noordoostpolder internationaal op de kaart te zetten", zegt hij. "Daarnaast sluit het goed aan bij de doelstelling uit het sportbeleid om Noordoostpolder te ontwikkelen als goede basis voor (top)sportevenementen."

Finish én start waren vorig jaar in Lelystad
De Simac Ladies Tour is dit jaar van 5 tot en met 10 september. Vorig jaar waren de start en finish van de eerste etappe van de wielerwedstrijd in Lelystad. Waarom dat dit jaar anders is, is nog niet duidelijk. Ook is nog niet bekend waar de finish in de provinciehoofdstad is. Naast de start in Emmeloord zullen er meerdere activiteiten zijn, laat de gemeente Noordoostpolder weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel