Hakim Ziyech duikt op tussen Galatasaray-fans en wordt officieel gepresenteerd

DRONTEN • Zo 20 augustus 2023 | 12:08 • Zondag 20 augustus 2023 | 12:08

Vanuit het niets stond hij gisteravond plotseling op een verhoging in het vak van de fanatieke aanhang van voetbalclub Galatasaray: oud-Drontenaar Hakim Ziyech. Zijn transfer van Chelsea naar de Turkse topclub hing al een tijdje in de lucht en werd gisteravond officieel bekendgemaakt door de club.

In het shirt van zijn nieuwe club stond Ziyech op de tribune achter het doel zijn toekomstige ploeggenoten toe te juichen bij een doelpunt. De spelers merkten dit op en reageerden zwaaiend naar de spelmaker, waarmee een mooie eerste kennismaking ontstond. Na afloop van de wedstrijd, die Galatasaray met 2-0 won, ging Ziyech onder luid gejuich nog het veld op.

De club meldt dat de speler dit zijn seizoen kosteloos wordt gehuurd van Chelsea en dat hij daarna een contract heeft tot de zomer van 2026. Ook de Londenaren hebben de overgang bevestigd.

Ziyech - die in de jeugd van Reaal Dronten en ASV Dronten speelde - ging in 2020 voor zo'n veertig miljoen euro van Ajax naar Chelsea. In drie seizoenen speelde hij in totaal meer dan 100 wedstrijden voor de Engelse club, maar hij werd nooit een vaste basisspeler.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel