Almere City wint oefenwedstrijd van Vitesse

ALMERE • Wo 6 september 2023 | 17:14 • Woensdag 6 september 2023 | 17:14

Almere City FC heeft woensdagmiddag een besloten vriendschappelijke wedstrijd tegen Vitesse gewonnen. De formatie van Alex Pastoor was in het eigen Yanmar stadion met 3-1 te sterk voor de opponent uit Arnhem.

In de eerste helft kwamen de Almeerders op voorsprong via een schitterende goal van Jeffry Puriël. Even later wist City de marge te verdubbelen via een goal van de nieuwe Franse aanvaller Yoann Cathline, na een combinatie met zijn landgenoot Yann Kitala. Nog voor rust deed Vitesse wat terug na een rake kopbal van Marco van Ginkel na een corner. In de 2e helft kwam Almere City snel op 3-1, nadat Rajiv van La Parra de Arnhemse doelman de bal wist te ontfutselen. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Almere City heeft deze dagen een mini-trainingskamp belegd. Komend weekeinde komt de ploeg van Alex Pastoor niet in actie. Er is geen programma in de eredivisie vanwege interland-voetbal. Volgende week zondag spelen de Almeerders een uitwedstrijd tegen Excelsior.