Van der Stelt en Kelly winnen Fish Potato Run

FLEVOLAND • Za 9 september 2023 | 19:47 • Zaterdag 9 september 2023 | 19:47

Robert van der Stelt uit Apeldoorn en Eline Kelly uit Eesveen hebben de 32ste editie van de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord gewonnen.

Voor Van der Stelt was het een bijzondere overwinning. Zijn vrouw komt van Urk en dus wilde hij graag de 12,8 kilometer lange wedstrijd winnen. “We zijn gisteren teruggekomen van vakantie, maar dit wilde ik niet missen. Heel mooi”, zei de winnaar bij de mannen, die na 41 minuten en 23 seconden over de finish kwam. Thymen van der Loop en Sven Tellegen eindigden als tweede en derde.

Bij de vrouwen ging de zege, net als in de afgelopen jaren, naar Eline Kelly uit Eesveen. Na 51 minuten en 24 seconden kwam ze als eerste binnen, net voor Jacqueline van de Graaf. “We liepen de hele tijd samen. Dankzij een sprintje op het einde kon ik toch winnen, maar het was heel zwaar.”

Vanwege de hoge temperaturen had de organisatie extra maatregelen genomen. Zo waren er extra waterposten en meer EHBO. In totaal deden er aan alle afstanden, er was ook een 4 Engelse Mijl van Tollebeek naar Emmeloord en een kidsrun, ruim 1800 lopers mee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel