City FC pakt historisch eerste punt bij Excelsior

ALMERE • Zo 17 september 2023 | 21:44 • Zondag 17 september 2023 | 21:44

Almere City heeft zondagmiddag zijn eerste punt gepakt in de eredivisie. In Rotterdam eindigde de uitwedstrijd tegen Excelsior in een 0-0 gelijkspel.

De Almeerders deden zichzelf daarmee misschien wel tekort, want de ploeg van Alex Pastoor was gedurende wedstrijd beter dan de thuisploeg en kreeg goede kansen op een eerste overwinning.

City zet hoog druk in systeem met wingbacks
City start in Rotterdam verrassend met drie centrale verdedigers en de wingbacks Akujobi en Royo aan de wedstrijd. De ploeg van Alex Pastoor begint op Woudestein prima aan de wedstrijd: Excelsior wordt fel afgejaagd en weet totaal niet in haar gewenste spelletje te komen. Na een half uur spelen krijgen de Almeerders twee goede kansen via Rajiv van La Parra om op voorsprong te komen. Eerst werkt de aanvaller de bal voorlangs, een paar minuten later heeft hij de bal voor het intikken (nadat Excelsior doelman Van Gassel volledig de mist in gaat bij een voorzet van Royo) maar Van La Parra lijkt te schrikken van de enorme kans en werkt de bal over. Ook Excelsior krijgt enkele kansen in de eerste helft: Driouech ziet in de slotfase een schot in de korte hoek gekeerd worden door de attent keepende Nordin Bakker.

Van La Parra vergeet Almere City opnieuw te belonen
In het begin van de 2e helft komt Lance Duijvestijn bij Almere in de ploeg voor Jochem Ritmeester van de Kamp. Excelsior is in die fase gevaarlijk via een hard afstandsschot van Driouech. Na een uur spelen vergeet Rajiv van La Parra opnieuw de 0-1 te maken voor de Almeerders: hij faalt oog in oog met doelman Van Gassel (in de nastoot weet ook Duijvestijn het net niet te vinden). Even later werkt Excelsior spits Agrafiotis de bal uit de draai net naast de goal van Nordin Bakker. Naarmate de 2e helft vordert wordt Almere City nog dominanter, maar de beloning in de vorm van drie punten blijft uiteindelijk uit. In de slotfase is Excelsior nog wel dichtbij de 1-0, maar de kopbal van Widell gaat net naast de goal van Nordin Bakker.

Geen hekkensluiter
Door dit eerste historische punt staat Almere City nu op plek 17 van de eredivisie met één punt uit de eerste vijf wedstrijden. FC Volendam is de hekkensluiter met nul punten uit vier wedstrijden. Komende zaterdag speelt Almere City FC een thuiswedstrijd tegen koploper PSV.

ANP
ANP

Wedstrijdverloop:

94: Afgelopen: 0-0

89. Toch nog een vrije kopkans voor Rotterdammer Casper Widell, maar gelukkig gaat de bal naast

83. Geel voor Royo na hands.

78. Dubbele wissel bij Almere:

66. Geel voor Zagre van Excelsior na een smerige overtreding op Akujobi.

64. Spits Agrafiotis van Excelsior schiet uit de draai naast.

63. Wat een kans weer voor Rajiv van La Parra: hij mag alleen op Van Gassel af maar faalt, in de rebound weet ook Duijvestijn het net niet te vinden.

57. Harde pegel van Driouech vliegt maar net naast de goal van Almere City.

53. Lance Duijvestijn komt bij Almere in de ploeg voor Ritmeester van de Kamp.

46. De 2e helft is begonnen in Rotterdam.

45. Geel voor City spits wegens het wegtrappen van de bal.

40. Nu is Excelsior weer gevaarlijk: Driouech kruist voor Floranus en zoekt de korte hoek maar Bakker brengt redding.

37. Wat een kans voor Almere: keeper Van Gassel zit mis na de voorzet van Royo, maar Rajiv van La Parra mikt vervolgens de bal over. Wat een dot van een kans !

32. Schietkans voor City spits Robinet, na terugtrekken van Stije Resink. De bal wordt geblokt, hoekschop.

30. Eerste kans voor Almere na een half uur: Rajiv van Parra schiet voorlangs. Akujobi en Robinet stonden vrij voor de goal maar Van La Parra gaat voor eigen succes.

26. Geel voor City middenvelder Stije Resink na een harde overtreding op Sanches Fernandes

25. Opnieuw is Excelsior gevaarlijk: kopbal van El Yaakoubi gaat net naast.

15. Eerste schotpoging namens de thuisploeg via El Redouan El Yaakoubi is een makkelijke prooi voor City doelman Nordin Bakker.

13. Geel voor Excelsior speler El Yaakoubi na een overtreding op Rajiv van la Parra

1. De wedstrijd is begonnen op Woudestein.