BV Almere pakt koppositie na dikke winst op Roosterse

ALMERE • Zo 1 oktober 2023 | 20:21 • Zondag 1 oktober 2023 | 20:21

De badmintonners van BV Almere hebben zondag in de eredivisie het eerste thuisduel gewonnen. Het team van coach Dave Khodabux was met 8-0 veel te sterk voor BC Roosterse. Door deze overwinning zijn de Almeerders koploper in de eredivisie. Het was het derde competitieduel voor de Almeerders. Eerder werd er in Den Haag gewonnen van Drop Shot (6-2) en verloren van DKC (5-3).

De Almeerders begonnen het heren- en damesdubbel met twee overtuigende overwinningen. Diede Odijk en Kirsten de Wit waren met 2-0 te sterk voor Elcke Vievermans en Stefanie Nijsse. Alex Vlaar en Dyon van Wijlick wonnen ook in twee games van Rik Hermans en Noah Jongen.

Ook in de enkelspelen was Almere de bovenliggende partij. Dennis Koppen was in het heren enkelspel met 2-0 te sterk voor Nico Hermans die met een rugblessure moest opgeven. Zijn broer Jasper Koppen won met 2-1 van Sander Prenen.

In het dames enkelspel was Alida Chen met 2-0 te sterk voor Stefanie Nijsse. Diede Odijk had met dezelfde cijfers geen moeite met Anne Vievermans.

Ook in de afsluitende gemengde dubbels ging de winst naar de Almeerders. Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit wonnen vrij eenvoudig met 2-0 van Sander Prenen en Elcke Vievermans. Alex Vlaar en Alida Chen pakten het laatste Almeerse punt (2-0) tegen Noah Jongen en Anne Vievermans.

De nummer één van de eredivisie plaatst zich rechtstreeks voor de finale om de landstitel. De nummers twee en drie spelen aan het einde van de competitie tegen elkaar om de andere finaleplek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel