Almeerse profvoetballer Brenet moet voorkomen: rijden zonder rijbewijs en molesteren vriendin

ALMERE • Ma 2 oktober 2023 | 20:52 • Maandag 2 oktober 2023 | 20:52

FC Twente-speler Joshua Brenet uit Almere wordt ervan verdacht dat hij een rijverbod heeft genegeerd en toch is gaan rijden. Het Openbaar Ministerie wil bovendien dat Brenet een eerder opgelegde voorwaardelijke taakstraf alsnog uitvoert. Brenet is veroordeeld voor de mishandeling van zijn vriendin, meldt RTV Oost.

Brenet raakte zijn rijbewijs kwijt, maar werd begin dit jaar toch twee keer achter het stuur van een auto betrapt. Dat gebeurde op 10 januari in Enschede en twee weken later in Bathmen.

De Almeerder zat nog in een proeftijd van twee jaar. Hij is in 2021 door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld, omdat hij zijn vriendin had vastgepakt en haar keel had dichtgeknepen. Vanwege die proeftijd wil justitie dat Brenet de voorwaardelijke werkstraf van 20 uur nu alsnog uitvoert.

Uitstel
De voetballer moest maandag voor de rechter verschijnen, maar kwam niet opdagen. Zijn advocaat vroeg om uitstel van de zaak, omdat zij pas op een laat moment werd ingeschakeld. De advocaat heeft zich onvoldoende kunnen inlezen. De politierechter vind uitstel goed, waardoor Brenet zich nu in januari voor de rechter zal moeten verantwoorden. De officier van justitie was het hier ook mee eens: "Iedere verdachte heeft recht op goede rechtsbijstand. Dat houdt in dat een advocaat een zaak gedegen moet kunnen voorbereiden." Waarom de advocate zo laat is ingeschakeld, is niet bekend. Ze wilde daarover geen mededelingen doen.

Kwesties stil gehouden
Brenet heeft de taakstraf voor de mishandeling van zijn vriendin en de problemen rond zijn rijbewijs voor de buitenwereld altijd stil weten te houden, tot aan de rechtszaak van maandag. Het is al wel bekend dat de rechtsback van FC Twente langere tijd kampt met problemen. Zo reisde hij niet mee naar Istanbul voor het Conference League-duel tegen Fenerbahçe. Volgens FC Twente was dat "vanwege privézaken". De club liet weten rekening te houden met een transfer.

De voetballer is door een blessure al wekenlang niet inzetbaar. FC Twente wil niet reageren. "We beschouwen dit als een privézaak", aldus een woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel