Wingfoilen is snel groeiende watersport: 'Weinig wind nodig'

ALMERE • Za 14 oktober 2023 | 14:55 • Zaterdag 14 oktober 2023 | 14:55

Wingfoilen is een van de snelst groeiende watersporten in Nederland. Dat zegt Tessa Beumer van zeilschool WingXperience uit Almere. "Het is twee à drie jaar geleden in Nederland opgekomen en het is nu booming."

Beumer is samen met mede-eigenaar Bjorn Verheul vorig jaar begonnen met de wingfoil-lessen. "We zien dat het heel snel aan het groeien is. We hebben het hartstikke druk, superleuk natuurlijk. Veel mensen vanuit het windsurfen en kitesurfen komen het proberen. Maar ook veel mensen die nog nooit op het water hebben gestaan, die proberen het ook." Beumer denkt dat het wingfoilen uiteindelijk ook een olympische sport wordt.

Beumer heeft wel een idee waarom de sport zo populair is: "Het is een erg toegankelijke sport. Zelfs als je geen watersportervaring hebt is het heel goed te leren. Je hebt klein compact materiaal nodig en dat is makkelijk mee te nemen. Plus het kan al in heel lichte wind."

Miranda Bakker is een van de cursisten van zeilschool WingXperience. Volgens haar geeft het wingfoilen een heel vrij gevoel: "Zeker als het je lukt om op die foil te komen, dan geeft dat een heel vrij gevoel. Het is alsof ik dan een vogel ben." Beumer kan dit gevoel bevestigen: "Eenmaal op die foil geeft een magisch gevoel, alsof je vliegt over het water".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel