Special Olympics wil meer mensen met een beperking laten sporten

ALMERE • Za 21 oktober 2023 | 18:55 • Zaterdag 21 oktober 2023 | 18:55

Organisator Maarten van Erp van de Regionale Special Olympics wil dat sporten voor mensen met een verstandelijke beperking bekender wordt bij een groter publiek. Hij wil graag dat mensen de weg naar de sportclubs makkelijker kunnen vinden.

In de Topsporthal in Almere werd dit weekend het evenement met verschillende sporten gehouden. Deelnemers kwamen in actie tijdens hockey, handbal, dansen en bocce (een balsport die wel wat lijkt op jeu de boules). "We willen laten zien dat wij dit in Flevoland mogelijk kunnen maken", zegt Van Erp.

De sporters kregen tijdens het evenement de kans om hun sportieve vaardigheden te tonen en grenzen te verleggen. Bij de Special Olympic gaat het vooral om het plezier, samen sporten is belangrijker dan winnen zeggen de deelnemers in Almere. Naast de sportwedstrijden waren er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals workshops en optredens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel