Almere City FC klaar voor Ajax - AlmEredivisie #12

ALMERE • Za 11 november 2023 | 18:27 • Zaterdag 11 november 2023 | 18:27

Almere City FC speelt zondagmiddag vanaf 14:30 uur voor het eerst in de clubgeschiedenis een officiële wedstrijd tegen Ajax. Promovendus Almere City staat na 11 wedstrijden één punt boven de Amsterdammers, die wél een wedstrijd minder gespeeld hebben. De Almeerders zijn al vijf wedstrijden op rij ongeslagen in de eredivisie en willen deze reeks voortzetten tegen de Amsterdammers.

De wedstrijd Almere City FC - Ajax staat centraal in aflevering 12 van ons programma AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City volgen tijdens hun debuutjaar op het hoogste niveau. Bekijk hier de gehele uitzending:

Trainer Alex Pastoor blikt vooruit op de confrontatie met de Amsterdammers. Ook spreken we Stije Resink. Voor de 20-jarige middenvelder is het een bijzondere wedstrijd: Resink is in Amsterdam geboren en had in zijn jeugd jaren een seizoenskaart bij Ajax.

Satellietclub
In deze aflevering kijken we ook terug op het jarenlange samenwerkingsverband tussen Almere City en Ajax. Almere City was in het verleden jaren een satellietclub van de Amsterdammers. De samenwerking ging echter uit als nachtkaars.

Verder een portret van Loek Cohen uit Emmeloord, die bijna 60 jaar geleden bij Ajax speelde met onder andere Johan Cruijff en Piet Keizer.

Floranus terug, Cathline out
Trainer Alex Pastoor kan tegen Ajax weer beschikken over vleugelverdediger Sherel Floranus, die veel eerder terug is van een blessure dan aanvankelijk gedacht. Hij zit zondag weer bij de wedstrijdselectie. Dat geldt niet voor de Fransman Yoann Catline, die vorig week tegen Sparta uitviel met een schouderblessure.

Ook voor Hamdi Akujobi, Jaden Pinas, Milan Corryn en Faiz Mattoir komt de wedstrijd tegen Ajax nog te vroeg. Almere-Ajax staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel