Casper uit Espel doet aan reining en is er goed in

ESPEL • Za 18 november 2023 | 13:42 • Zaterdag 18 november 2023 | 13:42

Casper Tsin uit Espel kijkt zeer tevreden terug op het afgelopen reiningseizoen. In augustus won hij met zijn driejarige ruin Jordan vlakbij Parijs een internationale wedstrijd.

In de maanden daarna in België en Frankrijk eindigde hij bij deze zogenaamde futurity-wedstrijden op respectievelijk een vijfde- en vierde plaats.

Reining?
Reining is een competitie in het westernrijden waarbij de ruiter met zijn of haar paard een precies patroon van cirkels, spins en stops moet uitvoeren.

Grote ambities
In de nu aangebroken winterstop wil Tsin zich met zijn paard Jordan met grote ambities voorbereiden op het nieuwe seizoen. Casper Tsin: "Ik denk zeker dat ik met hem resultaat kan behalen. Hij was als driejarige al erg goed. Hou ouder ze worden hoe sterker. Dus het kan alleen maar beter worden eigenlijk.

Tsin met zijn 'Jordan'

"Naast de wedstrijden houdt Tsin zich ook bezig met het opleiden van paarden en ruiters in zijn sport. Tsin: "Ik geef lessen. Dat kan met eigen paard of op locatie."

Tsin is van jongs af aan met de reiningsport opgegroeid. Hij ziet nog heel veel uitdagingen in zijn sport: "De samenwerking met het paard. De slidingstops, met de snelle cirkels weer terugkomen op de langzame cirkels, het draaien, het voelt af en toe alsof je aan het zweven bent. Dat is wel wat het reining mooi maakt. En het publiek dat er enthousiast van wordt, dat geeft gewoon een kick."

Tsin blikt terug op afgelopen seizoen:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel