Emmeloorder over City vs. 'zijn' SC Heerenveen: Fantastisch dat ze in eredivisie zitten

EMMELOORD • Do 30 november 2023 | 14:40 • Donderdag 30 november 2023 | 14:40

Emmeloorder Henk Brugge staat vrijdagavond als assistent-trainer van SC Heerenveen tegenover Almere City FC. Hoewel hij trainer is van een Friese club, vindt hij het mooi dat Flevoland nu een vertegenwoordiger heeft in de eredivsie.

"Als je weet waar Almere City vandaan komt en wat altijd de ambities waren, is het fantastisch dat die club op eredivisieniveau mee mag doen." Brugge verwacht vrijdag een vechtwedstrijd tegen City FC. Volgens hem is het een lastige ploeg om tegen te voetballen, waarbij de spelers 1-op-1 de strijd aangaan op het veld.

Heerenveen op goede weg
Brugge vindt dat zijn ploeg na een slechte fase nu weer op de goede weg is. Hij vindt dat de werkwijze op dit moment aanslaat bij de voetballers.

De assistent van hoofdtrainer Kees van Wonderen geeft de technische staf daarom een groot compliment. De Emmeloorder zegt dat hij blij is dat de trainers zich al die tijd aan het plan hebben vastgehouden. Dat werpt momenteel zijn vruchten af. SC Heerenveen pakte in de laatste vier duels negen punten.

Brugge over Heerenveen

Vertrouwen
Almere City verloor na een sterke fase afgelopen weekend met 0-5 van Heracles Almelo en SC Heerenveen won de laatste wedstrijd met 3-0 van Fortuna Sittard. Het vertrouwen heeft de afgelopen weken na winst op Vitesse en Fortuna een impuls gekregen in Heerenveen.

Brugge hoopt die lijn tegen City door te trekken. "In de thuiswedstrijden moeten wij sowieso de punten pakken", zegt hij vanaf het trainingsveld in Heerenveen.

Wedstrijdinfo:
Datum: Vrijdag 1 december
Tijdstip: 20:00 uur
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter: Richard Martens

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel