Zwangere Lelystadse darter Aletta Wajer maakt debuut bij WK

LELYSTAD • Vr 1 december 2023 | 12:06 • Vrijdag 1 december 2023 | 12:06

Het is een spannende week voor Aletta Wajer uit Lelystad. Zaterdag maakt ze haar debuut bij het WK darts voor vrouwen. De 30-jarige treft in de eerste ronde de Britse Paula Jacklin.

Wajer kijkt terug op een succesvolle periode waarin ze een aantal grote toernooien op haar naam wist te schrijven. Ze is daardoor gestegen naar de negende plaats op de wereldranglijst en mag daarom nu deelnemen aan het WK darts in Engeland.

Goede kans
Wajer geeft zichzelf een goede kans tegen haar Engelse opponent: "Het is wel een hele lastige tegenstandster om tegen te gooien. Ze heeft een goed niveau, maar dat heb ik ook. Het moet kunnen. Ik heb vaker tegen haar gegooid en de laatste keer heb ik van haar gewonnen, dus dat ziet er goed uit."

Paula Jacklin staat op de 27e plaats van de wereldranglijst, een stuk lager dan Wajer. Toch geeft dit geen garantie op een overwinning van Wajer: "Elke wedstrijd is anders. Het is een ander podium met een andere ambiance. Daar is van tevoren niks over te zeggen.’’

Zwanger aan de oche
De 30-jarige Lelystedelinge wordt zaterdag aangemoedigd door familie en vrienden. Maar ze staat sowieso niet helemaal alleen bij de oche, want Wajer is in verwachting: "Ik ben daardoor wel iets sneller vermoeid. Maar bij het WK speel je maar één wedstrijd per dagdeel, dus ik denk dat het wel mee zal vallen.’’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel