Aletta Wajer uit Lelystad wint debuutwedstrijd bij WK darts

LELYSTAD • Za 2 december 2023 | 21:55 • Zaterdag 2 december 2023 | 21:55

Aletta Wajer uit Lelystad heeft zaterdagavond een uitstekend debuut gemaakt bij het WK darts voor vrouwen in Engeland. De 30-jarige Flevolandse won in de eerste ronde haar partij tegen de Engelse Paula Jacklin met 2-0.

Wajer had zich geplaatst voor het WK omdat ze in de afgelopen periode diverse grote toernooien wist te winnen waardoor ze was gestegen naar de negende plaats op de wereldranglijst.

Onwennig

Wajer begon onwennig aan de eerste set. Ze werd in de eerste leg meteen gebroken omdat Jacklin (nummer 27 op de wereldranglijst) dubbel 20 wist uit te gooien. De Engelse finishte ook de tweede leg, deze keer met dubbel vijf. Na deze 2-0 achterstand herpakte Wajer zich. Ze won drie legs op rij en won de eerste set met 3-2.

dertig weken zwanger

Daarna kwam Wajer, die ondertussen dertig weken zwanger is, niet meer in de problemen. Ze gooide de schroom van haar af en ging beduidend beter spelen. Ze kwam in de tweede set snel op een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk had ze negen matchdarts nodig om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Met dubbel 9 verschafte ze zich uiteindelijk een plek in de volgende ronde.

In de tweede ronde treft Wajer de 64-jarige geboren Jamaicaanse Deta Hedman (nr. 5 op de wereldranglijst red.) uit Engeland. Deze wedstrijd wordt dinsdag 5 december gespeeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel