Aletta Wajer uitgeschakeld in tweede ronde WK darts voor vrouwen

LELYSTAD • Wo 6 december 2023 | 0:00 • Woensdag 6 december 2023 | 0:00

Alette Wajer uit Lelystad heeft bij het WK darts voor vrouwen in Engeland niet voor een stunt kunnen zorgen. De Lelystedelinge is in de tweede ronde van het toernooi uitgeschakeld door Deta Hedman. De 64-jarige geboren Jamaicaanse Engelse was met 2-1 net te sterk voor Wajer.

Hedman is een van de meest ervaren darters in het circuit. De Engelse heeft veel toernooien gewonnen, maar een WK-titel ontbreekt nog op haar erelijst. Hedman won de eerste set, maar Wajer toonde karakter en kwam met winst in de tweede set weer op gelijke hoogte. Met drie gewonnen legs op rij won Hedman de derde en beslissende set.

Uitstekend WK-debuut
Wajer die ondertussen ruim dertig weken zwanger is, kan ondanks het verlies toch terugkijken op een uitstekend WK-debuut waarbij ze in de eerste ronde wist af te rekenen met de ervaren Engelse darter Paula Jacklin.

De 30-jarige Flevolandse had zich geplaatst voor het WK omdat ze in de afgelopen periode diverse grote toernooien wist te winnen. Ze staat momenteel op de negende plaats van de wereldranglijst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel