225 euro betalen voor een ongewassen shirt van voetballers Almere City FC

ALMERE • Wo 6 december 2023 | 9:21 • Woensdag 6 december 2023 | 9:21

Almere City FC doet deze week mee aan de 'Voetbal Geeft Week'. Dat is een initiatief van de eredivisieclubs, ESPN en de VriendenLoterij. In deze week veilen clubs allerlei items voor het goede doel. Zo looft Almere City FC de shirts uit waarin de eerste wedstrijd in de eredivisie werd gespeeld, de eerste overwinning tegen FC Utrecht en het duel van afgelopen vrijdag tegen SC Heerenveen.

De kledingstukken werden vrijdag na de verloren wedstrijd tegen Heerenveen ingeleverd door selectiespelers en bankzitters.

Ongewassen om prijs omhoog te helpen
De Almeerse club heeft de shirts niet gewassen om ze zo 'authentiek mogelijk te houden'. De hoop is dat dat ervoor zorgt dat de prijs omhoog gaat. Ze zijn ook ondertekend door de spelers. Vooral de shirts van Nordin Bakker (huidig bod van 189 euro) en Jochem Ritmeester van de Kamp (huidig bod van 225 euro) zijn populair. Dat komt bij Ritmeester van de Kamp omdat hij al een paar keer tot 'meest waardevolle speler van de wedstrijd' is uitgeroepen, zegt Hendriks.

De actie loopt tot komende vrijdagmiddag. Bieders maken ook kans op andere prijzen. Zo geeft Almere City FC een kijkje op een wedstrijddag weg.

"Dan nemen we je de tv-truck in, gaan we de perskamer in en krijg je een kijkje in de kleedkamer en speelkamergang. Dat is een 'experience' die nergens te krijgen is." Het opgehaalde geld gaat naar maatschappelijke projecten van Almere & The City.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel