Yara ten Holte met Nederlandse handbalsters op weg naar kwartfinale WK

ALMERE • Wo 6 december 2023 | 23:18 • Woensdag 6 december 2023 | 23:18

De Nederlandse handbalsters met de Almeerse keepster Yara ten Holte hebben met een overtuigende zege op Brazilië een grote stap gezet naar de kwartfinales op het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Oranje won in het Deense Frederikshavn met 35-27 van de Zuid-Amerikaanse ploeg.

Ten Holte werd opnieuw uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. Ze wist veel ballen van de Braziliaanse dames te stoppen. Het plezier spatte eraf bij de Nederlandse ploeg, die op alle posities in evenwicht lijkt en zo veel speelsters in vorm heeft, dat er moeiteloos kan worden doorgewisseld.

"Ik stond als een muur"
"Ik zit lekker in mijn vel. Het is fijn dat ik zo constant ben, want dat geeft de andere meiden ook vertrouwen", zei Ten Holte na afloop bij Viaplay. "Ik had even een dipje in de eerste helft, maar daar kwam ik goed uit. In de tweede helft stond ik als een muur", vond Ten Holte.

"Ik sta hier met een grote glimlach. Ik verbaas mezelf ook. Het doet een mens goed om tot beste speler te worden gekozen en daar ben ik ook trots op, maar zonder die andere meiden kan ik het niet. We staan als een team in het veld, niemand is daar een individu", aldus de keepster.

Oekraïne volgende tegenstander
Het was de eerste wedstrijd voor de ploeg in de hoofdronde van het WK. Oranje werd overtuigend groepswinnaar van de voorronde. Dankzij de 4 punten die het Nederlandse team voor die prestatie verdiende komt Oranje nu op 6 punten. Ook Spanje staat door winst op Argentinië op 6 punten.

Vrijdag kan Oranje een plek in de kwartfinales zo goed als zeker veiligstellen. Het veel zwakker geachte Oekraïne is dan de tegenstander.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel