Almere City moet de schroom van zich afgooien tegen AZ - AlmEredivisie #15

ALMERE • Vr 8 december 2023 | 18:03 • Vrijdag 8 december 2023 | 18:03

Almere City FC speelt zaterdagavond de uitwedstrijd tegen AZ, de nummer 3 van de eredivisie. De Almeerders willen zich in Alkmaar revancheren op de kansloze 3-0 nederlaag van vorige week vrijdag bij SC Heerenveen.

De wedstrijd AZ - Almere City FC staat centraal in aflevering 15 van ons online-programma AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun debuutjaar op het hoogste niveau.Bekijk hier de gehele uitzending:

Gordel om en helm op!
Almere City is door twee nederlagen op rij gezakt naar plek 16 van de ranglijst met 13 punten uit 14 gespeelde wedstrijden. Trainer Alex Pastoor wil dat zijn ploeg in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen SC Heerenveen de schroom van zich afgooit in Alkmaar: "De veiligheidsgordel moet om en de helm op. En niet meer zo voorzichtig doen: die porseleinen vaas relaxed in je handen houden! Vond dat we in het verdedigen, maar ook in het aanvallen veel te voorzichtig waren en juist daardoor slordig werden", aldus de oefenmeester.

Speciale wedstrijd
Voor Almere City middenvelder Peer Koopmeiners is het een bijzondere wedstrijd: hij wordt namelijk dit seizoen gehuurd van AZ. Ook voor AZ coach Pascal Jansen is het een wedstrijd met een speciaal tintje: hij treft namelijk zijn stadsgenoten (hij woont op een steenworp afstand van het Yanmar stadion)

Blessures
Trainer Alex Pastoor kan zaterdagavond in Alkmaar geen beroep doen op reservedoelman Stijn Keller (hamstring), rechtsback Hamdi Akujobi (knie) en verdediger Christopher Mamengi (enkel). Ook middenvelder Danny Post is nog altijd niet wedstrijdfit.

De wedstrijd AZ - Almere City FC begint zaterdagavond om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Eijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel