Almere City strijdend ten onder bij AZ

ALMERE • Za 9 december 2023 | 20:42 • Zaterdag 9 december 2023 | 20:42

Almere City FC heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen AZ verloren. In Alkmaar was de thuisploeg uiteindelijk met 4-1 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. Bij rust leidde AZ nog met 1-0 in het AFAS stadion. Het was de derde nederlaag op rij voor de Almeerders, die nog steeds op plek 16 staan van de ranglijst van de eredivisie met 13 punten uit 15 gespeelde wedstrijden.

Snelle achterstand
Almere City begon brutaal aan de wedstrijd en meldde zich onmiddellijk in het zestienmetergebied van de thuisploeg.Toch kwam AZ al na 7 minuten snel op voorsprong: Jordy Clasie speelde Vangelis Pavlidis vrij in de zestien van Almere, die vervolgens makkelijk naar zijn linker mocht draaien en droog en hard de 1-0 langs doelman Nordin Bakker mocht schuiven: 1-0. De Almeerders knokten zich vervolgens knap terug in de wedstrijd en waren een aantal keren dichtbij de gelijkmaker via onder andere Kornelius Hansen en Stije Resink.

Almeerders pakken regie
De ploeg van Alex Pastoor was veel op de helft van de thuisploeg te vinden en verdiende de 1-1. Vlak voor rust zag Almere City wingback Jochem Ritmeester van de Kamp zijn schot nét langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Bij rust was het 'tegen de verhoudingen in' 1-0 in het AFAS stadion.

Na de thee bracht AZ coach Pascal Jansen Van Brederode en Addai voor Poku en Van Bommel binnen de lijnen.

Mbe Soh kopt gelijkmaker binnen
Tien minuten na rust kwam Almere City verdiend op gelijke hoogte na een hoekschop (nadat Rajiv van la Parra zijn inzet van dichtbij gestopt zag door Matthew Ryan). Verdediger Loib Mbe Soh kwam bij die corner knap voor zijn man en mocht van dichtbij de 1-1 binnenkoppen. Het was zijn eerste goal in Almeerse dienst.

AZ loopt uit naar geflatteerde 4-1
Toch kwam AZ na 66 minuten weer op voorsprong: een schot van Penetra kon door invaller Dani de Wit (amper 2 minuten in het veld) met zijn hak worden binnengewerkt: 2-1. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist, nadat David Moller Wolfe op aangeven van Odgaard de 3-1 mocht aantekenen.

In de extra tijd bepaalde topscorer Vangelis Pavlidis met een fraaie treffer de eindstand op 4-1.

Wedstrijdverloop:

94. Afgelopen: AZ wint met 4-1

92. Pavilidis maakt de 4-1

90: 4 minuten extra tijd

86. Koopmeiners wordt vervangen door Duijvestijn bij Almere City.

79. Moller Wolfe maakt op aangeven van Odgaard van dichtbij de 3-1.

76. Nog een dubbele wissel Almere:

73. Ook geel voor Stije Resink van City na overtreding op De Wit.

67. Dubbele wissel Almere

66. Invaller Dani de Wit zet AZ op voorsprong: 2-1

64. Dubbele wissel AZ

64. Geel voor City verdediger Joey Jacobs.

56. Loic Mbe Soh kopt uit de hoekschop de 1-1 binnen. Het is zijn eerste treffer in Almeerse dienst. Hij komt knap voor zijn man.

55. Nu is Van La Parra gevaarlijk: hij slalomt langs drie tegenstanders de zestien in, maar ziet zijn inzet gekeerd door Mathew Ryan. Wel een corner.

55. Sugawara levert in: Ritmeester van de Kamp ziet zijn schot gekeerd door Ryan.

46. De 2e helft is begonnen in Alkmaar. Twee nieuwe gezichten bij de thuisploeg:

Rust: 1-0

40. Ritmeester van de Kamp ziet zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal belanden. City heeft geen geluk.

25. Weer is Almere City gevaarlijjk voor de goal van AZ: eerst ziet Hansen zijn inzet geblokt en vervolgens kan doelman Ryan redding brengen op het schot van Stije Resink.

23. Geel voor City captain Damian van Bruggen na vasthouden van Pavlidis.

17. Wat een kans voor Almere City op de gelijkmaker: Robinet schuift de bal voor de goal, maar Hansen komt nét tekort op de bal van dichtbij binnen te werken.

7. De eerste de beste kans is direct raak voor AZ: Vangelis Pavlidis krijgt veel ruimte in de zestien en mag vervolgens de bal hard achter Bakker schuiven.