KNVB beker: Almere City met 10 man langs Katwijk

ALMERE • Do 21 december 2023 | 22:02 • Donderdag 21 december 2023 | 22:02

Almere City heeft donderdagavond de achtste finales van het toernooi om de KNVB beker bereikt. De ploeg van Alex Pastoor was in Katwijk uiteindelijk met 1-2 te sterk voor tweededivisionist vv Katwijk. In de volgende ronde spelen de Almeerders een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

In de eerste helft kwam Almere City na een kwartier spelen verrassend op achterstand na een verre ingooi van Katwijk, die door Doesburg tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-0. Vervolgens kwamen de Almeerders goed weg, nadat een vrije trap van de thuisploeg op de binnenkant van de paal belandde.

Na 25 minuten namen de problemen voor Almere City nog meer toe, nadat de Bask Alvaro Peña in korte tijd zijn tweede gele kaart pakte en dus voortijdig kon gaan douchen.

Met tien spelers verder
Na een half uur spelen kwamen de Almeerders met een mannetje minder op het veld toch knap op 1-1 na een prachtige goal van de Fransman Cathline, die met een streep de doelman van Katwijk wist te verrassen.

In de 39e minuut werd het nog mooier en kwam Almere ook op voorsprong na een vrije trap, die door de Noor Kornelius Hansen schitterend werd binnengeschoten. En zo leidde de ploeg van Alex Pastoor bij rust met 1-2 in Katwijk.

Met de rug tegen de muur
In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker tegen 10 Almeerders. Na een kwartier spelen voorkwam City doelman Radlinger met een fraaie safe de 2-2 na een afstandsschot van Hardijk.

Na 71 minuten dacht Katwijk de 2-2 te maken via dezelfde Hardijk, maar gelukkig voor Almere ging de vlag omhoog vanwege buitenspel.

De thuisploeg bleef maar komen en komen naarmate de tweede helft vorderde en Almere City werd met de rug tegen de muur gedrukt. Toch bleef de ploeg van Alex Pastoor met kunst en vliegwerk op de been en wist uiteindelijk de 1-2 voorsprong over de streep te trekken.