Droom van skeletonner Felix de Wit komt uit

DRONTEN • Za 6 januari 2024 | 10:13 • Zaterdag 6 januari 2024 | 10:13

Skeletonner Felix de Wit (15) zet de puntjes op de i voor de Jeugd Olympische Winterspelen. De sporter uit Dronten zegt geen extra druk te voelen, maar hij heeft er vooral zin in om een goede prestatie neer te zetten. Met deze kwalificatie is er een droom uitgekomen voor de jeugdsporter.

Het grote internationale toernooi voor wintersporters tussen de 14 en 18 jaar wordt vanaf 19 januari gehouden in Zuid-Korea. De Wit komt in actie op dinsdag 23 januari.

Sterke ontwikkeling
De Wit traint veel bij atletiekvereniging Flevo Delta in zijn woonplaats Dronten. Daar krijgt hij vooral sprinttrainingen van John Jansen. De trainer is trots dat De Wit het sprintonderdeel van het skeletonnen snel onder de knie heeft gekregen. "Afgelopen jaar begonnen we te merken dat hij steeds harder begon te lopen", zegt Jansen.

De Wit is trots dat hij mag meedoen aan de Jeugd Olympische Winterspelen, maar hij gaat de komende jaren er alles aan doen om ook ooit eens in actie te kunnen komen op de grote Olympische Spelen. "Hij kan nog een stuk explosiever worden en technisch nog beter gaan sprinten", zegt zijn trainer.

De Wit mikt in eerste instantie op de Spelen van 2030, dan wil hij goed genoeg zijn om te schitteren op het hoogste niveau.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel