Badmintonners verliezen maar blijven op koers voor play-offs

ALMERE • Zo 7 januari 2024 | 15:31 • Zondag 7 januari 2024 | 15:31

De badmintonners van BV Almere hebben zaterdagavond in de eredivisie een kleine nederlaag geleden tegen Duinwijck. De gasten uit Haarlem waren met 5-3 te sterk voor de Almeerders. Ondanks de nederlaag blijven de Flevolanders op koers om de play-offs te bereiken.

Met nog drie duels staan de Almeerders in de eredivisie op de tweede plaats met vijf punten achterstand op koploper DKC (Den Haag). De nummer 1 van de competitie plaatst zich rechtstreeks voor de finale om het landskampioenschap. De nummers 2 en 3 strijden om de andere finaleplek.

Gaan voor de finale
Coach Dave Khodabux ziet voor zijn ploeg ook nog mogelijkheden om zich als nummer 1 rechtstreeks voor de finale te plaatsen: "Met de selectie die we hebben en het niveau dat we kunnen halen moeten we daar zeker voor gaan."

Verrassende overwinning
Hoogtepunt van de avond was de overwinning van Noah Haase. Het 18-jarige talent versloeg in een spannende wedstrijd verrassend Aram Mahmoud, oud-speler van de Almeerders.

Haase: "Het is een grote overwinning en ik ben er erg blij mee." Khodabux: "We weten hier in Almere als geen ander wat Aram kan. Hij is groot onderdeel geweest van ons kampioenschap. Dan is het heel mooi om te zien dat de volgende generatie die aansluiting nu al heeft gevonden. En daar genieten we van."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel