Eredivisieduel City FC - Fortuna afgelast, fans teleurgesteld naar huis

ALMERE • Za 20 januari 2024 | 21:28 • Zaterdag 20 januari 2024 | 21:28

Het eredivisieduel tussen Almere City FC en Fortuna Sittard is zaterdagavond op het laatste moment afgelast.

Beide ploegen werkten in een vol stadion een warming-up af, waarna besloten werd dat het veld vanwege de vorst onvoldoende bespeelbaar was. Spelers van beide ploegen merkten dat het veld te glad was door winterse omstandigheden. Ze vonden het gevaarlijk om te voetballen. De oorzaak bleek een defecte verwarmingsbuis.

De wedstrijd tussen Almere City en Fortuna Sittard zou om 21.00 uur beginnen. De stadionspeaker meldde rond 21.15 uur dat het duel was afgelast.

Tientallen supporters van Fortuna hadden bijna 200 kilometer afgelegd om naar Almere te komen.

"We zaten klaar om naar buiten te gaan, hier geen rekening mee gehouden"

— Peer Koopmeiners

Juiste beslissing
"Het is zuur voor ons, maar we moeten dus weer een keer naar Almere", reageerde trainer Danny Buijs van Fortuna Sittard bij ESPN. "Maar ik denk dat dit wel de juiste beslissing is. Op een strook van het veld is het spekglad. Dat wordt niet snel minder nu."

"De spelers hebben dat in de warming-up aangegeven. Scheidsrechter Jeroen Manschot vond het ook te gevaarlijk om te voetballen", aldus Buijs.

Boze clubeigenaar
Isitan Gün, de eigenaar van Fortuna Sittard was minder diplomatiek op zijn Instagram account. Gün is boos op Almere en de Eredivisie. "Een club die zijn verwarming niet op orde krijgt, sinds donderdag al niet. En dit ondanks onze waarschuwingen'. Eredivisie, stop met die bullshit en steek wat professionaliteit op van La Liga en andere competities. Dit is een grap', vindt Gün

Afgelopen woensdag stonden deze ploegen ook tegenover elkaar in Almere. Toen won Fortuna met 1-2. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel