Bloedeloos gelijkspel tussen Almere City en Fortuna Sittard

ALMERE • Wo 24 januari 2024 | 18:49 • Woensdag 24 januari 2024 | 18:49

Almere City heeft woensdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. In een saai duel bleef het uiteindelijk 0-0 in het Yanmar stadion, waardoor beide ploegen nu 20 punten uit 18 gespeelde wedstrijden hebben. Almere City staat nu op plek 13 van de eredivisie, maar heeft evenveel punten als de nummer 9 Excelsior.

Dit inhaalduel stond aanvankelijk voor afgelopen zaterdag op het programma, maar werd toen op het laatste moment afgelast, omdat delen van het veld onbespeelbaar waren vanwege de vorst: reden een defecte verwarmingsbuis.

Grote kans Kornelius Hansen
Woensdagavond kon er gelukkig wel gevoetbald worden, maar een spektakelstuk werd het niet. In de eerste helft was er veel strijd tussen beide ploegen, maar waren kansen schaars. Halverwege de eerste bedrijf verzuimde City aanvaller Kornelius Hansen de 1-0 te maken na een vrije schietkans in het zestienmetergebied van Fortuna: de jonge Noor werd prima in stelling gebracht door Resink en Robinet, maar produceerde slechts een slap rolletje.

Ook de gasten waren af en toe dreigend voor de goal van Nordin Bakker, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Vlak voor rust ging weer een goede mogelijkheid voor Almere City verloren, nadat zowel Van La Parra als Robinet een goede voorzet van Hansen weigerden af te maken. En dus was het bij rust 0-0.

Door het oog van de naald
In het begin van de 2e helft kwam Almere City heel goed weg: een voorzet van Fortuna aanvoerder Pinto vanaf rechts werd goed ingekopt door Inigo Cordoba. City doelman Bakker was kansloos en stond aan de grond genageld, maar tot zijn opluchting kwam de bal via de onderkant van de lat weer terug het veld in.

Vechtwedstrijd
In het vervolg van de tweede helft was er wederom veel strijd binnen de lijnen zonder dat beide ploegen nog tot grote kansen wisten te komen, waardoor er maar weinig te genieten viel voor de toeschouwers. In de slotfase was er nog een moment van opwinding na een opstootje bij de dug-out van Fortuna Sittard. Na wat duwen en trekken zagen Almere City speler Rajiv van La Parra en Fortuna speler Siovas een gele kaart. Komende zaterdag speelt Almere City een uitwedstrijd tegen koploper PSV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel