Almere City FC knokt zich naar punt tegen AZ

ALMERE • Za 10 februari 2024 | 20:03 • Zaterdag 10 februari 2024 | 20:03

Almere City FC heeft zaterdagavond knap een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ. In het Yanmar stadion werd er niet gescoord door beide ploegen.

Promovendus Almere City heeft nu na 21 gespeelde wedstrijden 24 punten. Onder leiding van coach Alex Pastoor zijn de Almeerders bezig aan een uitstekend eerste jaar op het hoogste niveau. Slechts één van de laatste zeven thuisduels ging verloren, 0-5 tegen Heracles Almelo op 26 november.

Vechtwedstrijd
In de eerste helft deden Almere City en AZ vrijwel niks voor elkaar onder in het Yanmar stadion. Het werd vanaf minuut 1 een intens gevecht zonder dat beide ploegen grote kansen wisten te creëren.

ANP
AZ was na een kwartier spelen nog het dichtst bij de openingstreffer, nadat Ruben van Bommel vanaf links vanuit een moeilijke hoek op City doelman Nordin Bakker af mocht. Gelukkig voor Almere werkte Van Bommel de bal voorlangs en zag hij een aantal van zijn ploeggenoten voor de goal over het hoofd.

Almere City kwam in de eerste helft wel een aantal keren dreigend voor de goal van AZ, zonder echt gevaarlijk te worden. Bij rust was het 0-0.

Grote kans Pavlidis
Direct na rust moest AZ op voorsprong komen, nadat topscorer Vangelis Pavlidis een vrije doortocht kreeg richting City doelman Bakker: de Griek wachtte echter te lang en werkte de bal vervolgens naast.

ANP
Ook in de 2e helft was er weer veel strijd, maar viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten. Almere probeerde AZ zo veel mogelijk te ontregelen, zonder zelf tot kansen te komen.

In de slotfase drong AZ nog meer aan, maar City wist het punt uiteindelijk knap over de streep te trekken.

ANP

Achtste clean-sheet voor Nordin Bakker
De nul bleef dus op het scorebord staan in het Yanmar stadion en dat was niet voor het eerst bij een wedstrijd van het verdedigend sterke Almere City. Voor de achtste keer hielden de Almeerders de nul. Alleen PSV (12) noteerde dit seizoen meer clean-sheets. Feyenoord, dat zondag Sparta Rotterdam ontvangt, staat ook op acht.