AlmEredivisie: Almere City wil trauma tegen PEC Zwolle wegspoelen

ALMERE • Vr 16 februari 2024 | 19:07 • Vrijdag 16 februari 2024 | 19:07

Almere City FC wil zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle afrekenen met een trauma. De Zwollenaren wonnen in september vorig jaar in blessuretijd in Almere (1-2).

De bezoekers namen toen al snel de leiding via Davy van den Berg, maar Joey Jacobs leek Almere toen in de 96ste minuut naar het allereerste punt in de eredivisie te koppen. Een minuut later bezorgde Tollis Velios PEC alsnog de overwinning. "Het speelt nog wel in mijn achterhoofd", erkent Jacobs. "Dat was wel even zuur. Hopen op revanche", zo vertelt hij in het programma AlmEredivisie.

Bekijk hier de gehele uitzending:

Nuchterder
Trainer Alex Pastoor staat er een stuk nuchterder in. "Het zou niet best zijn als het na acht maanden nog meespeelt." Tegen AZ pakte Almere vorige week knap een punt (0-0) en nu wil de club ook in Zwolle een resultaat neerzetten. Het is nog niet bekend of de nieuwste aanwinst, de Bosnische international Adi Nalić, mee gaat spelen.

Tegenstander PEC Zwolle staat op een achtste plaats in de eredivisie, Almere City is de nummer dertien. De aftrap in Zwolle is zaterdagavond om 21.00 uur.