Nieuwe trainer wil Batavia'90 naar vierde divisie brengen: 'Hoeft niet in één seizoen'

LELYSTAD • Do 22 februari 2024 | 8:33 • Donderdag 22 februari 2024 | 8:33

Voetbaltrainer Detlef Le Grand wil met Batavia’90 uit Lelystad zo snel mogelijk naar de vierde divisie promoveren. Binnen drie seizoenen hoopt Le Grand deze ambitie waar te maken. De Lelystedeling wordt na dit seizoen de opvolger van Michel van Oostrum, wiens contract niet wordt verlengd.

Le Grand is nu nog hoofdtrainer van SC Buitenveldert uit Amsterdam, dat uitkomt in de derde klasse. De nieuwe trainer heeft van voorzitter Marco Knippenberg van Batavia’90 de opdracht mee gekregen om met Batavia’90 in de komende jaren door te stoten naar de vierde divisie.

Volgens Le Grand is die ambitie haalbaar: "Ik heb vertrouwen dat we die doelen gaan bereiken. En is het volgend seizoen niet dan is er geen man overboord als dat het seizoen er na is. Binnen de kaders gaan we dat doen!"

Waarom moest Van Oostrum weg?
De komst van Le Grand ligt gevoelig in Lelystad omdat Michel van Oostrum tot nu toe uitstekend heeft gepresteerd. Van Oostrum werd afgelopen seizoen met Batavia’90 kampioen en promoveerde met de club naar de eerste klasse.

Le Grand heeft de focus vooral op zijn eigen rol die hij gaat vervullen. Hij zal niet op dezelfde manier als van Oostrum de successen najagen. Le Grand: "Michel is Michel en Detlef Le Grand is Detlef Le Grand, we zijn andere persoonlijkheden dus je doet het altijd op je eigen manier. Ik denk dat we allebei voor aanvallend voetbal staan."

Le Grand woont al lang in Lelystad en kijkt er naar uit om in zijn woonplaats aan de slag te gaan. "Ja, het lijkt me fantastisch! Ik woon al meer dan mijn halve leven in Lelystad. Heel veel mensen die daar als trainer werken ken ik inmiddels goed, dus dat voelt als een warm bad."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel