AlmEredivisie: Almeerse jeugdvoetballers trots op City FC

ALMERE • Vr 23 februari 2024 | 16:36 • Vrijdag 23 februari 2024 | 16:36

"Het zou gewoon leuk zijn als mijn stad in de eredivisie blijft', zegt een van de jeugdspelers van amateurclub Sporting Almere over Almere City FC. In een nieuwe aflevering van AlmEredivisie zeggen de amateurs van Sporting trots te zijn op de eredivisieclub uit hun stad.

"Het is vooral jaloezie." Dat zeggen de fans van Almere over de column in het AD van Hugo Borst. Rotterdamse columnist noemde de ploeg van Alex Pastoor een Getafe Light. Borst noemde het spel van Almere 'de overtreffende trap van antivoetbal' en vind het team een gezelschap aanstellers, bedriegers en gangsters. In de nieuwe aflevering van AlmEredivisie gingen wij de straat op in Almere om dit voor te leggen aan de fans.

Feyenoord
City speelt komende zondag om half drie de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. In de uitwedstrijd gingen de Almeerders met 6-1 hard onderuit. Almere City staat na 22 wedstrijden op de elfde plaats, Feyenoord is de nummer twee met 52 punten.

Tijdens het duel zondagmiddag wordt er ook stilgestaan bij de zaak Cassandra van Schaik. De Almeerse werd in 2007 vermist en haar lichaam werd later in Noorderplassen teruggevonden. Het is nog steeds niet duidelijk wat er met haar gebeurd is.

In het stadion zullen er verschillende uitingen over de zaak te zien zijn. Kelly de Vries van de Peter R. de Vries Foundation legt in deze aflevering van AlmEredivisie uit waarom dit nodig is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel