City-doelman Nordin Bakker jaagt op tiende 'clean sheet': 'gaan er volle bak voor'

ALMERE • Za 24 februari 2024 | 16:37 • Zaterdag 24 februari 2024 | 16:37

Almere City FC-keeper Nordin Bakker is bezig met een sterk seizoen: van de 22 gespeelde eredivisiewedstrijden, hield de goalie negen keer zijn doel schoon. Zondagmiddag hoopt de doelman daar 'tien' van te maken, tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord, de nummer twee van de eredivisie.

En dat is volgens de City-doelman ook niet ondenkbaar. "We gaan er volle bak voor. Helemaal als je onze laatste wedstrijden hebt gezien, met wat we hebben weggegeven." Daarmee doelt de keeper op de goede reeks van City FC: het team uit Almere staat op een comfortabele elfde plek op de ranglijst en lijkt daarmee bijna zeker van handhaving.

Almere City FC - Feyenoord bij Omroep Flevoland
De wedstrijd tussen Almere City FC en Feyenoord is zondag vanaf 14:30 uur te volgen via een liveblog in de Omroep Flevoland-app en op Omroep Flevoland.nl. Na de wedstrijd zijn verschillende interviews met spelers en staf online te zien.

Omdat Bakker negen wedstrijden geen tegengoal duldde, staat de Almeerse keeper op de tweede plek van meeste 'clean sheets' -wedstrijden zonder tegengoals-, net onder PSV-doelman Benitez.

De acht doelmannen met meeste 'clean sheets'

Toch wordt het zondag een uitdaging om het doel leeg te houden. Tijdens het vorige treffen in De Kuip, een van de eerste wedstrijden van het seizoen, hield Bakker namelijk alles behalve de nul: het werd 6-1 voor de Rotterdammers. Al is er volgens de Almeerse goalie in de tussentijd veel veranderd.

Veranderd van formatie en ander Almere City FC
"Toen stond het team nog totaal niet. Ondertussen zijn we veranderd van formatie en geven we in vergelijking met die tijd een stuk minder weg", verklaart Bakker. Dat beeld ziet ook trainer en coach Alex Pastoor. "Er staat nu een heel ander Almere, dus ik denk dat we ploegen van dat kaliber nu beter het hoofd kunnen bieden."

Bakker tijdens een training

Daar komt bij dat Feyenoord afgelopen donderdagavond nog een bittere pil te verwerken kreeg. Het team uit Rotterdam verloor uiteindelijk na penalty's van AS Roma in de tussenronde van de Europa League, een ware uitputtingsslag.

Daarom hoopte Feyenoord-coach Arne Slot dat de wedstrijd van aanstaande zondag later gespeeld kon worden, om de spelers meer rust te geven. Daar is de Almeerse burgemeester Hein van der Loo niet mee akkoord gegaan.

Speculeren over Oranje?
Bakker ruikt dus bloed bij de Rotterdammers, helemaal na de zware slag in Rome. En na zo'n succesvolle reeks, hoor je mensen ook voorzichtig speculeren over... Oranje? Maar daar is het volgens de Almeerse doelman nog wel te vroeg voor. En dus is Bakker daar naar eigen zeggen 'absoluut niet mee bezig.'

"Al weet je het natuurlijk nooit, als je ziet hoe snel het met bijvoorbeeld Noppert (doelman Heereveen) en Olij (doelman Sparta Rotterdam) is gegaan", nuanceert de Almeerse doelman grijnzend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel