Voetbalclub Tonego uit Luttelgeest: Niet altijd makkelijk om in NOP goede spelers te vinden

NOORDOOSTPOLDER • Ma 26 februari 2024 | 14:18 • Maandag 26 februari 2024 | 14:18

"Het komt zeker goed, dit jaar of volgend jaar." Dat antwoordt elftalleider Youri Scholtens van voetbalclub Tonego op de vraag wanneer zijn club gaat promoveren.

De ploeg uit Luttelgeest is de laatste jaren aan een vrije val bezig. Vijf jaar geleden speelde Tonego nog in de tweede klasse, maar nu is het team afgezakt naar de vijfde klasse. Volgens Scholtens hoort dit lage niveau niet bij de club.

Volgens de leider heeft het alles te maken met de juiste lichting goede spelers. In de dorpen in Noordoostpolder is het niet altijd makkelijk om kwalitatief goede spelers uit het dorp te vinden. Zo kan het zijn dat een club een aantal jaren hoog speelt en ook snel weer kan afzakken.

Tonego speelde afgelopen weekend in de vijfde klasse G van district Noord de derby tegen SC Espel. Op sportpark De Bosrand werd het 1-1. Tonego staat na elf wedstrijden vierde en Espel staat na acht duels zesde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel