Corinne Nugter heeft geen spijt van carrièreswitch

EMMELOORD • Di 27 februari 2024 | 6:20 • Dinsdag 27 februari 2024 | 6:20

Corinne Nugter heeft geen spijt dat ze haar topsportcarrière heeft beëindigd en een carrièreswitch heeft gemaakt. De atlete van AV NOP uit Emmeloord stopte vorig jaar oktober als topsporter omdat ze van de atletiekbond een baan kreeg aangeboden als assistent van bondscoach Gert Damkat.

Geen zwart gat
Nugter is na deze verandering niet in een zwart gat gevallen: "Eigenlijk niet. Ik ben van het één naar het ander gelijk doorgegaan en dat heb ik heel vloeiend op kunnen pikken."

Toch wil dit niet zeggen dat ze haar sport niet mist: "Je doet het niet voor niets al jaren. Een discus heel ver werpen vind ik nog steeds het mooiste wat er is. Maar nu dit op mijn pad kwam ben ik daar met volle energie in door gegaan en dat bevalt heel goed!"

Geen Olympische droom
Ze geniet van haar nieuwe baan. Maar deze verandering betekent wel dat haar Olympische droom niet is uitgekomen. Nugter: "Ja, dat is iets wat je van jongs af natuurlijk in je hoofd hebt als topatleet."

Ze merkte naar eigen zeggen de laatste jaren wel dat het hard werken was om op niveau te komen voor de spelen door blessures die ze heeft gehad. "Dus toen deze kans op mijn pad kwam, was dit een natuurlijk moment om te zeggen het is eigenlijk wel goed zo."

Meerdere hoogtepunten
De atlete die bij AV NOP in Emmeloord begon, kijkt over het algemeen tevreden terug op haar carrière. Ze herinnert zich meerdere hoogtepunten.

Nugter: "De zestig meter die ik heb geworpen en daarnaast twee EK-deelnames." Naast deze prestaties won Nugter in haar carrière ook nog meerdere nationale titels bij het discuswerpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel