Holland Cup dit jaar met minder teams door wedstrijd Almere City FC

ALMERE • Do 29 februari 2024 | 14:30 • Donderdag 29 februari 2024 | 14:30

Aan het tweedaagse Almeerse paasvoebaltoernooi Holland Cup doen dit jaar zo'n 280 amateurvoetbalclubs mee. Dat zijn er zo'n twintig minder dan vorig jaar. Er kunnen minder wedstrijden worden gespeeld, omdat Almere City FC zondagmiddag een thuiswedstrijd speelt.

Almere City FC speelt zondagmiddag 31 maart om kwart voor vijf een belangrijke thuiswedstrijd in het Yanmar Stadion tegen FC Volendam. Amateurclub Sporting Almere werkt zijn wedstrijden af op sportpark Fanny Blankers-Koen, op hetzelfde terrein.

Daardoor kunnen er bij Sporting Almere minder parkeerplekken en velden worden gebruikt, vertelt voorzitter van de Holland Cup Nicky Baggelaar. "Het terrein moet vier uur voorafgaand aan de wedstrijd van City leeg zijn." Daardoor kunnen er minder wedstrijden worden gespeeld.

Wedstrijden verplaatsen kan niet
Volgens Baggelaar is het niet mogelijk om de wedstrijden die oorspronkelijk op de zondag bij Sporting Almere stonden gepland, te verplaatsen naar een andere Almeerse amateurvoetbalclub.

Daarvoor was er te weinig tijd. "De KNVB maakte eind december het speelschema van Almere City bekend. De organisatie van de Holland Cup was toen al rond."

Vervolgens werd besloten een aantal wedstrijden te schrappen. Er doen dit jaar 284 teams uit dertien landen mee aan de Holland Cup. Vorig jaar waren dat er nog 304 uit elf landen.

Of Almere City en de KNVB in het speelschema volgend jaar wel rekening houden met de organisatie van het paasvoetbaltoernooi, is niet bekend.

Jaarlijks toernooi
De Holland Cup is een jaarlijks amateurvoetbaltoernooi. Teams uit onder meer Denemarken, Duitsland en Engeland treden tegen elkaar aan om te strijden voor verschillende prijzen. Dit jaar doen voor het eerst teams uit Oostenrijk en Noorwegen mee.

Het wordt dit jaar op 30 en 31 maart georganiseerd. De leeftijdscategorieën verschillen van onder-19 tot onder-9 teams bij de jongensteams. Bij de meiden doen teams van onder 13, 15 en 17 mee.

De wedstrijden worden gehouden bij de Almeerse voetbalclubs FC Almere, ASC Waterwijk, Sporting Almere, AS'80 en SC Buitenboys.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel