Almere City geeft 0-2 voorsprong weg, maar knokt zich met 10 man naar punt tegen Heracles

ALMERE • Zo 3 maart 2024 | 20:01 • Zondag 3 maart 2024 | 20:01

Almere City heeft zondagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Heracles. Nadat de Almeerders bij rust nog comfortabel met 0-2 leidden, kantelde de wedstrijd in de 2e helft volledig en werd het uiteindelijk 2-2. Almere City speelde het laatste half uur met een man minder na een discutabele rode kaart voor de Fransman Thomas Robinet.

Almere City begon vol aanvallende intenties in Erve Asito. In het eerste kwartier wist de ploeg van Alex Pastoor zich een aantal keer met soepele combinaties in de zestien van Heracles te voetballen, zonder tot een uiteindelijke goede schotpoging te komen.

Na 20 minuten was het wél raak voor Almere na een prima aanval: Kornelius Hansen zocht de combinatie met Thomas Robinet, die op zijn beurt Yoann Cathline in stelling bracht in de zestien: Cathline bleef vervolgens erg rustig en schoof de bal langs doelman Michael Brouwer: 0-1.

ANP
Direct na de 0-1 kregen de Almeerders direct een dot van een kans op de 0-2 maar de kopbal van Thomas Robinet verdween rechtstreeks in de handschoenen van Brouwer in plaats van in de hoek.

Na 35 minuten wist Almere de score te verdubbelen uit een strafschop, nadat Kornelius Hansen door Roosken naar de grond werd getrokken in het zestienmetergebied. De Fransman Thomas Robinet bepaalde vanaf 11 meter met zijn 9e goal van het seizoen de ruststand op 0-2.

Penalty en rode kaart
Het leek een makkelijke avond te gaan worden, maar na rust kantelde de wedstrijd volledig. De tweede helft kon niet slechter beginnen voor de Almeerders na een handsbal van aanvoerder Sherel Floranus in de eigen zestien. Heracles-spits Jizz Hornkamp benutte vervolgens het buitenkansje vanaf 11 meter: 1-2.

Na ongeveer een uur spelen namen de problemen verder toe voor de ploeg van Pastoor: Thomas Robinet kreeg een rode kaart na een vermeende elleboogstoot richting Kelvin Leerdam. Scheidsrechter Higler gaf deze kaart pas nadat hij door de VAR naar het scherm was geroepen.

ANP
Heracles rook vervolgens bloed met een man meer op het veld en kwam na 65 minuten op 2-2 door een goal van Hrustic, die na een combinatie, de bal fraai in de hoek krulde.

Tien minuten voor tijd kwamen de Almeerders heel goed weg, nadat Bruns namens de thuisploeg van dichtbij snoeihard op de paal schoot. Ook Almere City kreeg in de slotfase nog een goede kans op de overwinning via Peer Koopmeiners, maar het bleef uiteindelijk 2-2 in Almelo.