BV Almere gaat naar de finale om het landskampioenschap 

ALMERE • Zo 10 maart 2024 | 11:43 • Zondag 10 maart 2024 | 11:43

Badminton Vereniging Almere heeft zich dit weekend geplaatst voor de finale van de play-offs. Op zaterdag 23 maart vecht het team tegen DKC uit Den Haag om het landskampioenschap.

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de reguliere competitie direct voor de eindstrijd. De ploeg eindigde op de eerste plaats van de ranglijst.

Het team reageerde enthousiast op de overwinning: 

 De finale wordt gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. “Als we die winnen, dan is dat een verrassing”, zegt aanvoerder Alex Vlaar. Hij weet dat DKC op papier een sterker team heeft.

De Hagenezen schakelden de Almeerders vorig jaar uit in de halve-finale. BVA heeft dus wat goed te maken. “Het is al heel wat dat we de finale halen”, zegt speelster en assistent-coach Cheryl Seinen.

Regerend landskampioen BC Duinwijck wist zich niet te plaatsen voor de finale, waardoor dit seizoen dus een nieuw team zich zal kronen tot kampioen van Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel