FC Almere niet door naar kwartfinales: 'Toch een knappe prestatie'

ALMERE • Wo 13 maart 2024 | 8:20 • Woensdag 13 maart 2024 | 8:20

De voetballers van FC Almere zijn er dinsdagavond niet in geslaagd door te dringen tot de kwartfinales van de districtsbeker. Voor eigen publiek was de Almeerse derdeklasser niet opgewassen tegen eersteklasser sv Hillegom. De gasten waren met 0-2 te sterk voor de ploeg van trainer Sandor Augustijn.

Augustijn is trots op zijn ploeg omdat zij nooit eerder de laatste zestien van het districtsbekertoernooi wisten te bereiken. Augustijn: ''Een knappe prestatie vind ik, voor ons als derdeklasser. We hebben ploegen als Breukelen en Purmersteijn (4e divisie) weten uit te schakelen. En die mogelijkheden hadden we vandaag ook. Ik vind het eigenlijk wel een zure nederlaag.''

De gasten kwamen na 21 minuten op voorsprong. Almere-doelman Vincent Lems werd door de tegenstander onder druk gezet. Lems maakte bij het uitverdedigen een overtreding op Cani Yilmaz. De strafschop die daarop volgde werd verzilverd door Jermano Huwaë.

Na de pauze kregen beide ploegen kansen. Uiteindelijk duurde het tot de 85e minuut tot dat Hillegom de wedstrijd definitief besliste. Met een hard schot in de hoek bepaalde Daan Schimmel de eindstand op 0-2.