Veel onduidelijkheid over 'incident' na wedstrijd FC Almere tegen Waterwijk

ALMERE • Do 14 maart 2024 | 14:13 • Donderdag 14 maart 2024 | 14:13

Afgelopen weekend heeft er een incident plaatsgevonden met een scheidsrechter na een wedstrijd tussen FC Almere en asc Waterwijk. Maar de clubbesturen houden de lippen stijf op elkaar over wat er zich heeft afgespeeld.

Het zou gaan om de wedstrijd van FC Almere 4 en Waterwijk 7. Die wedstrijd was afgelopen zondag om 13:00 uur bij FC Almere. De wedstrijd eindigde in 3-2.

De voorzitter van FC Almere geeft aan dat in overleg met Waterwijk en de KNVB besloten is niet naar buiten te treden over het incident. Dat zou volgens hem gedaan zijn uit bescherming van de scheidsrechter. De zaak wordt intern onderzocht, de KNVB zou daarvan op de hoogte zijn gesteld volgens FC Almere.

'On hold'
De voorzitter van asc Waterwijk bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden. Een bestuurslid van Waterwijk zegt dat het om een scheidsrechter van FC Almere gaat en dat de persoon in kwestie wil dat de zaak even 'on hold' wordt gezet.

De voorzitter van Waterwijk laat weten dat de toezichtscommissie van Waterwijk gevraagd is het incident te onderzoeken en het bestuur te adviseren. Dat zou een gebruikelijke werkwijze zijn binnen de vereniging. De voorzitter doet verder geen mededelingen, want het gaat om een intern onderzoek.

KNVB
De KNVB zegt dat het incident niet bekend is bij hen. Dat kan kloppen want ongeregeldheden die tijdens een wedstrijd plaatsvinden bereiken de voetbalbond via het wedstrijdformulier van de scheidsrechter. Incidenten buiten de wedstrijd kunnen wel worden gemeld, maar dat hoeft niet.

Volgens de bond kan er ook aangifte worden gedaan bij de politie. De politie kan niet bevestigen of dat wel of niet gedaan is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel