Almere City door met Jacobs en Akujobi, snel duidelijkheid over positie Alex Pastoor

ALMERE • Wo 27 maart 2024 | 21:56 • Woensdag 27 maart 2024 | 21:56

Almere City FC en trainer Alex Pastoor hebben met elkaar afgesproken dat er uiterlijk in de week van de bekerfinale (zondag 21 april) duidelijkheid moet zijn of Pastoor wél of niet zijn contract wil gaan verlengen bij de club. Dit zei Johan Hansma woensdagmiddag in de Podcast: AlmEredivisie. Pastoor heeft komende zomer een aflopend verbintenis in Almere.

In een eerder stadium gaf Almere City aan erg tevreden te zijn over de hoofdtrainer, die met de club vorig seizoen verrassend naar de eredivisie promoveerde. Tijdens het huidige debuutseizoen op het hoogste niveau doen de Almeerders het onder Pastoor uitstekend: ze staan op een keurige plek 12 met 30 punten uit 26 gespeelde wedstrijden.

Pastoor gaf de club eerder te kennen dat hij pas aan het einde van het lopende seizoen een beslissing wilde nemen over zijn toekomst. Nu hebben Almere City en de coach afgesproken elkaar voor 21 april duidelijkheid te verschaffen.

Akujobi, Jacobs en Mattoir langer bij City
Rechtsback Hamdi Akujobi, centrale verdediger Joey Jacobs en aanvaller Faiz Mattoir zijn ook volgend seizoen weer in het Yanmar stadion te bewonderen. De club heeft de opties in hun aflopende contracten gelicht.

Contracten van 7 spelers opgezegd
Almere City heeft de aflopende contracten van verdediger Damian van Bruggen, Alvaro Pena, Jose Pascual Alba Seva (Pascu), Milan Corryn, Marcelencio Esajas Danny Post en aanvaller Rajiv van La Parra formeel opgezegd. In de CAO van contractspelers bij clubs in het Nederlands betaald voetbal staat dat werkgevers de verplichting hebben om spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid te verschaffen over hun toekomst bij de clubs.

Een formele opzegging van het contract betekent niet dat een speler ook daadwerkelijk vertrekt bij de club. Na de vastgestelde datum van 1 april kunnen club en speler alsnog in gesprek over het verlengen van het aflopende contract.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel