Vooruitblik op Markermeerderby Almere City - FC Volendam - AlmEredivisie #27

ALMERE • Za 30 maart 2024 | 17:25 • Zaterdag 30 maart 2024 | 17:25

Almere City FC hervat zondag de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Volendam. De formatie van Alex Pastoor kan bij winst in deze Markermeerderby uitstekende zaken doen richting lijfsbehoud op het hoogste niveau: bij een zege op de Noord-Hollanders komen de Almeerders op 33 punten met nog zeven wedstrijden te spelen.

De wedstrijd Almere City - FC Volendam staat centraal in aflevering 27 van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun debuutseizoen op het hoogste niveau. Bekijk hier de gehele uitzending

Almere City FC speelde de afgelopen drie wedstrijden op rij gelijk tegen Heracles (2-2), FC Utrecht (1-1) en Vitesse (1-1) en staat na 26 wedstrijden op een keurige plaats 12 van de eredivisie met 30 punten. FC Volendam is nog altijd de hekkensluiter met 14 punten uit 26 gespeelde wedstrijden. Toch kende de ploeg van coach Regilio Simons de laatste twee uitwedstrijden geen nederlaag tegen PEC Zwolle (1-1) en Vitesse (1-1).

Damian van Bruggen geschorst
Trainer Alex Pastoor kan tijdens deze Markermeerderby geen beroep doen op de Franse spits Yann Kitala (lichte spierblessure) en middenvelder Danny Post (enkelblessure). Bovendien is centrale verdediger Damian van Bruggen geschorst (na zijn 5e gele kaart tegen Vitesse). De keepers Nordin Bakker en Stijn Keller hebben de training inmiddels weer hervat, maar zijn nog niet inzetbaar tegen FC Volendam. Dit betekent dat keeperstrainer Agil Etemadi wederom onder rugnummer 29 op het wedstrijdformulier zal staan als reservedoelman.

Weerzien met Mirani
Voor FC Volendam verdediger Damon Mirani is het een bijzondere wedstrijd op eerste paasdag: hij speelde van 2016 tot 2021 vijf seizoenen voor Almere City, waarin hij in totaal 180 wedstrijden uitkwam voor de club. Hij is daarmee nog altijd recordhouder: geen enkele voetballer speelde zoveel wedstrijden in het eerste elftal van Almere City

De eerste wedstrijd tussen beide ploegen dit seizoen eindigde in januari in een 0-1 zege voor Almere City in het vissersdorp: de Fransman Thomas Robinet tekende destijds voor de enige treffer van de wedstrijd.

Deadline
De toekomst van Almere City trainer Alex Pastoor is nog altijd ongewis. Club en trainer hebben met elkaar afgesproken dat er uiterlijk voor zondag 21 april duidelijkheid moet zijn of Pastoor wél of niet zijn contract wil gaan verlengen bij de club. Dit zei Johan Hansma woensdagmiddag in de Podcast: AlmEredivisie. Pastoor heeft komende zomer een aflopend verbintenis in Almere. In dezelfde podcast gaf technisch manager Hansma uitgebreid tekst en uitleg over de aflopende contracten binnen de huidige eerste selectie.

De wedstrijd Almere City FC - FC Volendam begint zondagmiddag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Hensgens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel