Rolstoelbasketbalster Bo uit dal gekropen en klaar voor Paralympics: 'Nu een betere speler'

ALMERE • Di 2 april 2024 | 20:00 • Dinsdag 2 april 2024 | 20:00

"Er is meer dan alleen topsport", zei rolstoelbasketbalster Bo Kramer dinsdag tijdens de persdag in nationaal trainingscentrum Papendal. De Almeerse merkte dat haar lichaam leeg was na de Paralympische Spelen van 2021 in Tokio. Ze voelde dat er meer ruimte moest komen voor dingen naast topsport.

Kramer zegt nu de balans tussen privé en sport te hebben gevonden en klaar te zijn voor de volgende Paralympics.

Persoonlijke ontwikkeling
De in Almere geboren topsportster is uit een dal gekropen en voelt zich weer helemaal goed. "Dat maakt mij ook een betere speler op het veld". Ze heeft de ruimte gekregen om andere dingen naast het basketbalveld op te pakken. "Een stukje persoonlijke ontwikkeling noem ik het ook wel."

Kwalificatie Parijs
De 25-jarige basketbalster heeft zich samen met haar teamgenoten gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Parijs. Ze komt voor de derde keer in actie tijdens het grote internationale sportevenement.

Tijdens haar eerste Spelen in Rio de Janeiro (2016) won ze brons met Nederland en in Tokio (2021) pakten de vrouwen een gouden plak. Kramer is dankbaar en trots dat ze in deze tak van sport zover is gekomen.

De Paralympische Spelen van 2024 worden van 28 augustus tot en met 8 september gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel