RKC wacht met mes tussen de tanden op Almere City 

ALMERE • Di 2 april 2024 | 19:29 • Dinsdag 2 april 2024 | 19:29

Oud-profvoetballer Paul Quasten uit Almere en Leefbaar Almere politicus Jeroen Oosterheert schuiven deze week aan in AlmEredivisie: De Podcast. Beide heren verwachten dat Almere City komende donderdag een loodzware avond gaat krijgen als de ploeg van Alex Pastoor op bezoek moet bij RKC Waalwijk, de nummer 15 van de eredivisie.

In de Podcast van Omroep Flevoland en 1Almere bespreken we elke week de verrichtingen van promovendus Almere City FC tijdens hun debuutjaar op het hoogste niveau.

Presentator Martijn de Groot blikt met Quasten en Oosterheert uitgebreid terug op afgelopen zondag toen Almere City thuis teleurstellend met 1-1 gelijkspeelde tegen hekkensluiter FC Volendam. Het zijn drukke tijden voor Almere City dat nog altijd twaalfde staat: de ploeg komt in één week tijd drie keer in actie.

Verslapping binnen ploeg
Komende donderdag wacht de uitwedstrijd tegen RKC, terwijl men zondag a.s op visite gaat bij Go Ahead Eagles in Deventer. Oud-RKC speler Paul Quasten weet als geen ander wat Almere City komende donderdag te wachten staat in Waalwijk.

Leefbaar Almere politicus Jeroen Oosterheert (die in het verleden ook Almere City clubwatcher was voor de krant Almere Vandaag) verwacht niet dat Alex Pastoor ook volgend seizoen nog de hoofdtrainer van Almere City zal zijn.

Oosterheert vindt dat Almere City afgelopen zondag een matige wedstrijd speelde tegen FC Volendam en constateert een verslapping binnen de ploeg.

Bal verruild voor puck
Oud-profvoetballer Quasten doorliep de jeugdopleiding van Ajax speelde jaren in het betaalde voetbal voor FC Volendam, Willem II, Almere City FC en RKC Waalwijk. Met die laaste ploeg promoveerde hij in de zomer van 2019 verrassend naar de eredivisie.

De inmiddels 39-jarige Quasten hing in 2021 zijn kicksen definitief aan de wilgen. In de periode die volgde ging de Almeerder zijn bestaan als betaald voetballer enorm missen, vertelt hij in de Podcast. Tegenwoordig heeft Quasten (die half Tsjechisch is) een nieuwe hobby gevonden: hij speelt sinds kort ijshockey bij Amstel Tigers.

De podcast is te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en op deze website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel