EK Cross grote doel voor atlete Evi (17) na winst eerste titel: "Eerder kwam het er niet uit"

DRONTEN • Vr 5 april 2024 | 9:33 • Vrijdag 5 april 2024 | 9:33

Opnieuw een grote stap vooruit zetten: dat is het doel dit seizoen van Evi Falkena uit Dronten. De 17-jarige atlete van atletiekvereniging Flevo Delta maakt een sterke ontwikkeling door. Eind vorig jaar won ze bij de cross tot 20 jaar haar eerste Nederlandse titel.

Cross is het lopen van lange afstanden in het veld. "Ik wil het aankomende baanseizoen gewoon veel goede tijden lopen en op het NK goed presteren", vertelt Falkena. "Dan hoop ik me volgende winter te kunnen kwalificeren voor het EK cross."

Eerste Nederlandse crosstitel
Eind vorig jaar boekte Falkena succes. In Eersel won ze haar eerste Nederlandse crosstitel in de leeftijdscategorie tot twintig jaar. Die titel pakte ze met grote overmacht.

Volgens de Drontense was het de beloning voor een sterke voorbereiding. "Ik ben in de trainingen meer omvang, meer kilometers gaan maken. Dus ik wist dat ik beter in vorm was dan daarvoor. Maar eerder kwam het er nooit echt uit bij wedstrijden. Maar afgelopen seizoen wel."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel