Flevo Boys verliest topper van d'Olde Veste '54 en haakt af in titelstrijd

EMMELOORD • Za 6 april 2024 | 20:35 • Zaterdag 6 april 2024 | 20:35

Flevo Boys uit Emmeloord is afgehaakt in de titelstrijd in de Eerste Klasse I. De ploeg van trainer Arjen Postma kon bij winst op koploper d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk op gelijke hoogte komen in het aantal punten, maar de bezoekers waren slimmer en effectiever: 1-2.

Door de overwinning van koploper d’ Olde Veste ’54 is het verschil nu zes punten met nummer drie Flevo Boys dat nu 41 punten heeft. Nummer twee ONS Sneek won zijn wedstrijd met maar liefst 0-7 van Marum en heeft nu 46 punten.

Eerste kans voor d'Olde Veste
Flevo Boys was de eerste twintig minuten de baas, maar het veldoverwicht leidde niet tot grote kansen. Het eerste wapenfeit van d’Olde Veste ’54 leverde wel gelijk vuurwerk op. Een voorzet van Jeffrey Dijkstra werd over geschoten door Niels ten Veen.

Een paar minuten later was het wel raak toen Jetse Suijker voor de 0-1 zorgde. De defensie van Flevo Boys was niet op orde en Tom Kisjes had de 0-2 op de schoen, maar hij miste. Zonder kleerscheuren overleefde Flevo Boys verder de eerste helft.

Bezoekers counteren naar 0-2
In de tweede helft ging Flevo Boys op zoek naar de gelijkmaker, maar de counters van d’Olde Veste ’54 waren vlijmscherp. Tom Kisjes was messcherp en zorgde voor de 0-2. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, want Flevo Boys kon voor weinig gevaar zorgen en de bezoekers verdedigden goed. De aansluitingstreffer van Johan Tiems kwam dan ook uit de lucht vallen.

Knotsgekke slotfase
In de slotfase waren er kansen aan beide kanten. Keeper Tom Holleboom kreeg rood wegens wild inkomen en d'Olde Veste '54 moest verder met tien man. Flevo Boys kon hier echter niet van profiteren en zodoende bleef het bij 1-2. Volgende week speelt de formatie van trainer Arjen Postma een uitwedstrijd tegen KHC uit Kampen.