Volkskrant-columnist Eva Vriend geniet van debuutseizoen in eredivisie

ALMERE • Wo 10 april 2024 | 19:23 • Woensdag 10 april 2024 | 19:23

Schrijfster/historica Eva Vriend uit Emmeloord, Christian Wiedeman manager van de maatschappelijke tak van Almere City FC en profvoetballer Jordy Rullens schuiven deze week aan in AlmEredivisie: De Podcast.

In de Podcast van Omroep Flevoland en 1Almere bespreken we elke week de verrichtingen van promovendus Almere City FC tijdens hun debuutjaar op het hoogste niveau.

Presentator Martijn de Groot blikt met dit trio onder andere uitgebreid terug op afgelopen zondag toen Almere City een punt pakte tijdens de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Tussen de fanatieke supporters
Eva Vriend schrijft tijdens dit seizoen columns voor De Volkskrant over de verrichtingen van Almere City in de eredivisie. De schrijfster geniet met volle teugen van dit debuutseizoen van de Almeerders op het hoogste niveau en komt elke twee weken met een verhaal rondom de club. Zo bekeek Vriend onlangs een thuiswedstrijd in Vak D, het vak met de fanatieke aanhang van de club.

Maatschappelijke tak blijft groeien
Christian Wiedeman, manager van Almere & The City, vertelt uitgebreid over de maatschappelijke tak van de voetbalclub, die hard aan de weg timmert en zo veel mogelijk de verbinding zoekt met de stad Almere. De promotie van de club heeft een enorme impact gehad op zijn afdeling.

Rullens moet op zoek naar nieuwe club
Voetballer Jordy Rullens uit Almere wil zich dit seizoen met Jong Almere City handhaven in de Tweede Divisie. De centrale verdediger heeft deze zomer een aflopend contract bij de club, dat niet verlengd zal worden. Rullens, die binnenkort 23 jaar wordt, moet deze zomer dus op zoek naar een nieuwe club.

De podcast is te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en op deze website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel